Sommigen reizen heel Zuidoost-Azië door in enkele maanden. Veel backpackers hebben daar helaas geen tijd voor en moeten keuzes maken, wat wil je zien en wat kan je overslaan? Dit zijn lastige vragen en om jou te helpen hebben wij een lijstje gemaakt waar we de landen bespreken zodat jij alles kan zien wat je wilt.

Thailand

Thailand is de bekendste en populairste bestemming in Zuidoost-Azië. Het land is rijker en beter ontwikkeld dan de andere landen, maar ook erg ingesteld op toeristen. In de grote steden zoals Bangkok zijn er grote shopping malls en bioscopen te vinden en op Koh San Road zal je om de haverklap tourist traps tegen komen. Thailand is echter ook heel mooi én afwisselend. In het noorden zie je meer terug van het oude Thailand, terwijl je in het zuiden kan feesten en relaxen op tropische eilanden.

Vietnam

Het land dat jaren communistisch was en gesloten grenzen had is nu een paradijs voor backpackers. Het is nog niet zo toeristisch als Thailand, maar de infrastructuur is op orde en er is genoeg te doen. Veel backpackers beginnen in het noorden van het land, kopen een motor en reizen zo helemaal door naar het zuiden. Een onvergetelijke ervaring, maar pas wel op. De motoren gaan hard en het verkeer is lang niet altijd veilig.

Cambodja

Als je in Cambodja bent is er één ding wat je absoluut gezien moet hebben, de Angkor Wat. De tempelcomplex is het grootste religieuze moment ter wereld met een oppervlakte van 163 hectaren. Tip: Je kan verschillende tours boeken waarbij je de zonsopgang bekijkt met de tempel als achtergrond. Een onvergetelijke ervaring.

Laos

Laos is zowel cultureel als economisch armer dan Thailand en Vietnam, maar qua natuur doet het niets onder voor deze landen. Zo heb je de 4000 eilanden, een rivierarchipel in het zuiden van het land. Een onvergetelijk landschap. Een ander leuke activiteit is het mountainbiken naar de Kuang Si Waterval. Doe dit wel als je sportief ingesteld bent, anders kan je ook met een (gedeelde) taxi op deze prachtbestemming komen.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *