Ben je op zoek naar een stad waar je een lekker weekendje kan doorbrengen, maar je hebt geen zin in de drukte van Barcelona of Madrid? Sevilla wordt door velen een ‘openluchtmuseum’ genoemd. Het staat vol met kerken, parken, tuinen en gebouwen van allerlei verschillende culturen.

Wat is er allemaal te zien?

Een van de bekendste gebouwen van de stad is de kathedraal Maria de la Sede. Het is na de Sint-Pieter in Rome en St Paul’s Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw ter wereld. Het is ook het grootste gotische kathedraal ter wereld.  Een ander bekend monument is het koninklijke paleis van Sevilla, ook wel Alcázar genoemd. Het Alcázer is waarschijnlijk het oudste koninklijke paleis dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het paleis werd ook gebruikt om de film Kingdom of Heaven en de serie Game of Thrones op te nemen.

Uitgebreide keuken

Sevilla staat bekend om haar gevarieerde keuken, grote hoeveelheid restaurants, bars en kroegen. Dit komt mede doordat ze twee keer per dag een warme maaltijd eten. Sevillianen nemen graag de tijd voor het eten en houden van een voor en/of nagerecht. De bekendste gerechten zijn “pescaito frito”, “cola de toro”, “caracoles”en “papas aliñas.” Ook zijn veel zoete gerechten zoals “torrijas” (gebakken brood met kaneelpoeder en honing) erg populair onder de lokale bevolking.

Sevillianen eten bijna allemaal tussen twee en drie uur, vaak gezamenlijk. Na het middageten rusten ze uit, ook wel bekend als een siësta. Dit wordt gehouden tot ongeveer zes uur.

Uitgaansleven in Sevilla

Sevilla is een prachtige stad waar er overdag van alles te beleven is, maar de stad komt ’s nachts pas echt tot leven. Het maakt niet uit of je doordeweeks of in het weekend gaat, er is altijd wel wat te beleven. In eerste instantie speelt het uitgaansleven zich vooral af op straat, pas laat op de avond gaan mensen ergens naar binnen om hun laatste danspassen te zetten. Er zijn zowel gezellige kroegen als populaire clubs in het centrum te vinden.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *