Het is weer die tijd van het jaar – de eerste regio’s krijgen zomervakantie. Als je een ouder bent van een kleintje, zoals ik, vraag je je misschien af ​​hoe je ze kunt vermaken op weg naar je bestemming.

Of ik nu met de auto of het vliegtuig reis, mijn kleintjes zullen onrustig worden en als ik ervoor zorg dat ik de juiste items bij de hand heb, kan dat het verschil maken door ze comfortabel, betrokken en afgeleid te houden tijdens de reis. Hier is een lijst met must-haves die ik elke keer als ik met mijn kinderen reis meebreng, en hopelijk zal het uw vakantie-reisplannen een beetje gemakkelijker maken.

Babydoekjes: Babydoekjes kunnen voor meer dan alleen luierwerk worden gebruikt – u kunt ze gebruiken voor het reinigen van handen, gezichten, het opruimen van gemorste vloeistoffen en zelfs voor het verwijderen van make-up! Veel milieuvriendelijke merken zijn veilig genoeg om kleine handen en gezichten regelmatig af te vegen en zijn perfect voor lange reizen waarbij uw kleintje op zijn autostoeltje zal eten en drinken. Gooi deze in je tas of handbagage om onderweg gemakkelijk schoon te maken.

Ergonomische draagzak voor baby’s / peuters: In tegenstelling tot kinderwagens zijn draagzakken en draagdoeken gemakkelijker in te pakken, minder omvangrijk en hebben ze geen extra handbagage nodig wanneer ze met het vliegtuig reizen. Veel ergonomische merken draagzakken hebben ook peuterdragers, waardoor je je kleintje en je bagage gemakkelijk kunt dragen.

Extra kleding / luiers: Een vuistregel die ik naleef is “als je denkt dat je genoeg hebt ingepakt, pak er dan nog een in.” Kinderen zijn vaak onvoorspelbaar, en met die onvoorspelbaarheid komt de wet van Murphy, als je wilt. Zorg ervoor dat je altijd extra kleding en luiers (indien van toepassing) bij de hand hebt voor de grote (en kleine!)

Snacks: Hoewel luchthavens altijd de mogelijkheid hebben om snacks in huis te kopen, en tankstations zijn er meestal in overvloed op de weg, zult u voor hun gemak veel meer betalen dan wanneer u uw eigen snacks zou inpakken. Bovendien zal uw kleintje het waarderen dat hij de snacks heeft die ze gewend zijn. In het vliegtuig heb ik meestal een biologische appel, sinaasappel, biologische crackers of een biologisch fruitzakje in mijn tas. Als ik met de auto reis, houd ik een koelbox met vers biologisch fruit, groenten, kaassticks en yoghurt binnen handbereik. Deze optie is gezonder, houdt ze vol en kost veel minder dan stoppen bij een supermarkt voor chips en frisdrank.

Kussens en dekens: de kleintjes kunnen door de veranderende omgeving onrustig zijn tijdens het reizen, dus het is belangrijk om ze onderweg een klein stukje huis te geven. Met hun favoriete kleine kussen (voor peuters) en hun favoriete deken (peuters en baby’s) kan uw kleintje zich meer op hun gemak voelen en meer geneigd zijn om tijdens de reis te rusten. Dit zal je ook een pauze geven!

Speelgoed en activiteiten: in plaats van mijn kleintjes de hele reis op hun tablets te laten spelen, houd ik hun gedachten bezig door ze met hun speelgoed te laten spelen en daarom hun verbeeldingskracht te gebruiken. Grimms speelgoed is hier ideaal voor. Ik probeer speelgoed in te pakken dat niet te veel stukjes heeft, want dan zal je het waarschijnlijk moeilijk vinden om ze allemaal te vinden als het tijd is om weer in te pakken en naar huis te gaan.

 

Vakantiereizen hoeven niet stressvol te zijn! Met deze must-haves bij de hand, zal je kleintje ongetwijfeld een geweldige reis hebben om het gezin te zien – en je zult ook niet te veel van je gezond verstand verliezen. Ik hoop dat jij en je gezin een heerlijk vakantieseizoen hebben vol vreugde, gelach en avontuur!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *