Heerlijk om op vakantie te gaan, we verheugen ons er elke keer op. Helaas krijg je op vakantie niet altijd even lekkere koffie. Op hotelkamers heb je vaak alleen maar oploskoffie en op reis valt niet altijd lekkere koffie te krijgen. Maar geen nood, je kunt natuurlijk altijd zelf je koffie maken voor de echte koffiesnobs onder ons!

Een heel koffiezetapparaat meenemen op vakantie is natuurlijk ook niet altijd de ideale oplossing. Wij geven jou verschillende manier hoe je lekker zelf je koffie op vakantie kunt maken!

1.     De super handige Clever dripper

De clever dripper is een filterdrager en een echt handige manier om filterkoffie te zetten door de stop op de onderkant. De koffie loopt dus alleen maar door als je deze op een glas of beker zet. Til je hem op dan gaat de onderkant weer dicht. Zo kun je je koffie zolang laten trekken als je zelf wilt.

2.     Bialtetti Pour Over

Dit filterkoffie apparaat, dat heel licht is om mee te nemen, is een iets simpelere variant van de Clever dripper. De smaak is iets minder intens omdat je de koffie niet kunt laten trekken. Maar nog steeds een prima koffie’tje voor op vakantie!

3.     Chemex

Dit filterkoffieapparaat is niet ideaal als je naar een hotel gaat, maar wel voor een vakantiehuis of camping. Chemex is een koffiepotje van glas en super mooi in vormgeving. De Chemex bestaat al sinds 1941. Je brengt met de Chemex water aan de kook, zet de filter erin en schep versgemalen koffie in de filter. Gier hier water bij en laat even bloomen. Ongeveer 30 seconde. Schenk vervolgens meer water in de filter zodat je genoeg koffie hebt. De Chemex is een prachtig accessoire voor in huis en maakt heerlijke koffie!

4.     Slow coffe van de Moka Express

De Moka Express kwam in 1950 op de markt en is in heel veel huishouders te vinden. Voor veel mensen is dit de camping manier van koffie zetten. Dit potje wordt ook gebruikt om dagelijks koffie mee te zetten. Hoe werkt dit koffiepotje? Onderin het reservoir doe je water. Doe je er al gekookt water in, dan zorgt dit voor een betere smaak. In de filter doe je de koffie, versgemalen koffiebonen zijn het lekkerste. Dan draai je de bovenkant erop en draai stevig vast. Zet het koffiepotje op een laag vuurtje. Zorg dat het water niet kookt want dit kan een bittere smaak veroorzaken.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *