Alle vakanties moeten goed voorbereid worden maar een fietsvakantie vergt extra voorbereiding. Vooral het gewicht van de bagage is een punt van aandacht. Ervaren fietsers zullen steeds minder spullen meenemen omdat aan hen is gebleken tijdens andere reizen dat sommige bagage overbodig was.

Bepakking

Neem niet te veel mee. Zorg dat elk overbodig item thuis blijft. Alles moet je zelf tillen. Tijdens een fietsvakantie kies je ervoor om te fietsen; de boeken blijven thuis. Eventueel kun je soms een tijdschrift of krant kopen om onderweg te lezen. Eén spijkerbroek is genoeg. Wasgoed is niet bedoeld om ermee rond te fietsen. Wasgoed was je onmiddellijk zodat je de schone kleren weer ter beschikking hebt.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je je fiets goed kent zodat je kleine reparaties snel kunt uitvoeren. Tijdens een fietsvakantie zal je zeker een lekke band krijgen. Zorg ervoor dat je die binnen 10 minuten kunt plakken om een verder verloop van de vakantie niet te frustreren.

Koop slim

Koop niet meer eten in de winkel dan dat je in één dag op kan. Niet alleen kan het eten anders bederven; maar het gewicht is het belangrijkste. Elke kilo of ons die je kunt besparen op het totaalgewicht verhoogt het vakantieplezier. Een kruidencarrousel waarin meerdere kruiden zitten is erg handig voor tijdens een fietsvakantie.

Reservemateriaal

Neem een paar essentiële reserveonderdelen mee voor de fiets zoals bijvoorbeeld een extra remkabel. Bereid je er op voor dat technische mankementen na sluitingstijden van de fietsenwinkel kunnen voordoen of op zondag of in the middle of nowhere. Neem altijd een setje bandenplak mee.

Delen

Met zijn tweeën heb je altijd relatief minder gewicht omdat je de tent en de kookspullen moet delen. Misschien kun je nog wel meer delen zoals de shampoofles, tandpasta, zonnebrand en andere cosmetica-artikelen. Dat kan al snel een halve kilo aan doucheproducten schelen.

Overnachten

Het ligt natuurlijk eraan waar je op fietsvakantie gaat, maar zorg ook altijd dat je vooraf een kampeerplaats hebt geboekt. Ga je in Nederland kamperen? Dan is kamperen in Zeeland erg leuk. Je kunt al een kampeerplek Zeeland verkrijgen dichtbij het strand voor maar €25,- per nacht.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *