Heb je de reis van je leven gemaakt of ga je deze nog maken? En lijkt het je fantastisch om over tien jaar nog eens gedetailleerd terug te kunnen denken aan deze reis? Of wil je later aan je kinderen of kleinkinderen laten zien hoe reislustig je vroeger was? Denk er dan eens over na om een reisdagboek te maken. Je zult zien dat je daar later met veel plezier nog eens in zal kijken.

Herinneringen vastleggen

Toen mensen vroeger op reis ging, voor het digitale tijdperk, konden mensen de herinnering aan hun reis niet vastleggen. Ze moesten het doen met de accessoires die ze op reis gekocht hadden en de herinneringen die ze gemaakt hadden. En dan moesten ze nog maar hopen dat hun herinnering ze niet in de steek liet. Toen was daar de camera. Het stelde mensen in staat om foto’s te maken op hun reis. Eenmaal thuis gekomen moest het rolletje ontwikkeld worden en zat de kans erin dat de foto’s kwijt raakte, of dat de foto’s mislukt waren. Je kon ze immers niet terug kijken toen ze gemaakt waren. Met de digitale camera werd dit al wat makkelijker. Er was een schermpje aanwezig waarop te zien was hoe de foto eruit zag en deze kon verwijderd worden als je niet tevreden was.

Mobiele telefoon

Tegenwoordig is het met de mobiele telefoon met kwalitatief goede camera’s nog makkelijker om je reis vast te leggen. Je telefoon heb je immers altijd bij je en is snel gepakt om dat mooie landschap vast te leggen. Foto’s zeggen veel, maar toch ook niet alles. Je ziet een beeld, maar niet het gevoel wat daar bij hoort.

Reisdagboek

Dat maakt het bijhouden van een reisdagboek ideaal. Daarin kan je precies bijhouden wat je per dag gedaan hebt en hoe je je daarbij voelde. Naarmate de tijd verstrijkt, vergeet je namelijk steeds meer details. Wanneer je deze al op hebt geschreven, kun je dit nooit meer vergeten. Er zijn leuke reis invulboekjes gemaakt, waarin je reis gedetailleerd kan worden vastgelegd. Uiteraard kan je deze verhalen ondersteunen met foto’s. Op die manier zul je nooit meer vergeten wat je op die reis allemaal gedaan en gezien hebt en hoe je je toen voelde.

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *