Veel mensen vinden het leuk om even een dagje erop uit te gaan met het gezin. Je wilt niet al te ver hoeven te reizen, maar je wilt toch even wat leuke dingen gaan doen. Het is echter redelijk moeilijk om een leuke activiteit te vinden die je kunt gaan doen. Wil je wat rustigs gaan doen? Of wil je lekker actief bezig zijn? Iedereen heeft zijn eigen beeld van een leuk dagje weg. Om je wat inspiratie op te doen heb ik een aantal voorbeelden op een rijtje gezet, zo kan jij kijken wat je dit weekend gaat doen met je gezin.

Actief bezig zijn

Wil je wat actiever bezig zijn dan zijn er genoeg dingen te doen in ons land. Je kunt bijvoorbeeld gaan karten of lasergamen. Echter kan je dit pas doen wanneer je kinderen al een beetje gegroeid zijn. Het zijn ervaringen voor kinderen die ze niet snel vergeten en ze houden van de adrenaline die het met zich meebrengt.

Pretparken

Zoals je vast wel weet zijn er in Nederland verschillende leuke pretparken die je kunt bezoeken. Je kan naar het sprookjesbos gaan in de Efteling, maar je kan ook naar de wilde achtbanen in Walibi gaan. Ten slotte heb je ook nog Duinrell, waar je het pretpark kan combineren met het fantastische zwembad die ze hebben.

Lekker rustig dagje weg

Wanneer je meer wilt ontspannen kan je ervoor gaan kiezen om lekker te gaan wandelen, bijvoorbeeld op het strand of tussen allerlei kleine dorpjes in de kop van Noord-Holland. Er zijn hier enorm veel leuke wandelroutes voor je uitgestipt. Je kan zo lekker met het gezinnetje genieten van de natuur en tussendoor uitrusten op een terrasje in een van de dorpjes. Het is niet zo avontuurlijk, maar veel families kunnen optimaal van zo’n dagje genieten.

 

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *