Een goedkope vakantie wil iedereen. Het probleem is niet het vliegticket, maar de kosten gaan heel snel omhoog. Zo moet je natuurlijk voor verblijf, eten, vervoer en andere activiteiten veel geld uitgeven. Hieronder heb ik enkele tips verzameld waarmee je een goedkope vakantie kunt boeken.

Vakantie in Nederland

Dit klinkt misschien niet zo speciaal, maar ook in Nederland kun je gemakkelijk mooie steden en stranden vinden. Deze stranden en steden zijn veel dichter dan andere bestemmingen waar je naar een andere continent voor moet. En als je geen zin hebt in Nederland voor een vakantie, is België of Duitsland ook om de hoek. Zo kun je een leuke stedentrip naar Berlijn maken. Dit is niet alleen een mooie stad, maar heeft ook veel andere dingen te bieden.

Reis niet in het hoogseizoen

Reizen in het hoogseizoen is veel duurder als een andere tijdstip. Met kinderen kun je hier natuurlijk niet omheen, vanwege de schoolvakanties. Kijk dus altijd wanneer het hoogseizoen is voor de bestemming waar jij graag naartoe wilt. In Europa is het bijvoorbeeld in juli en augustus hoogseizoen.

Kijk naar alternatieven

Natuurlijk zijn steden zoals parijs of venetië prachtig om te zien, maar ze zijn natuurlijk ook heel duur. Het is daarom handig om naar alternatieven te kijken en daar zijn er meer dan genoeg van. Zo kun je bijvoorbeeld naar padua in plaats van venetië en naar straatsburg in plaats van parijs. Ook landen zoals Albanië of Montenegro hebben meer te bieden dan veel mensen denken. Ook hier vind je veel lekker eten, veel cultuur en nog veel belangrijker, mooie stranden.

Vond je deze blog interessant? Neem dan een kijkje op avonturen.nl voor meer soortgelijke blogs.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *