Extra bagage mee te nemen tijdens de autovakantie? Wie een imperiaal plaatst op het dak van de auto, heeft gegarandeerd extra ruimte ter beschikking in de auto zelf. Handig voor diegenen die niet beschikken over een caravan en een goedkope tussenoplossing zoeken.

Een imperiaal (ook bekend als ‘dakkoffer’) is verkrijgbaar voor ieder automerk en model auto. Deze zijn ook direct online verkrijgbaar, zoals hier, BESTEonderdelen.nl. Hebt u de imperiaal eenmaal besteld, dan vindt u de constructie instructies terug in de verpakking. Het monteren van een imperiaal is relatief eenvoudig uit te voeren, maar u dient dit wel met zijn tweeën te doen.

Waar let u op wanneer u een imperiaal gebruikt?

Enkele aandachtspunten zijn onder andere:

  • Let wel op dat u nooit goederen erin vervoert van waarde. U kunt anders de auto niet uit het oog verliezen tijdens pauzemomenten tussendoor. Verpak daarom alleen die spullen die weinig waarde kennen.
  • Uit voorzorg is het handig de goederen in plastic te omwikkelen, want een imperiaal kan immers lekken bij hevige neerslag. Elektronica vervoert u dus niet in een imperiaal, ter voorbeeld.
  • Is de vakantie weer voorbij? Haal de imperiaal in dat geval van het dak. Een imperiaal staat immers bekend als echte ‘windvanger’, waardoor de auto (óók met een lege imperiaal) extra brandstof verbruikt. Gebruik ‘m dus echt alleen tijdens een vakantie. De imperiaal is eenvoudig weer te verwijderen van het dak.
  • Houd tijdens het rijden rekening met de imperiaal op het dak; rijd niet te hard en rijd zeker niet te hard door bochten. De imperiaal kan de auto enigszins ’topzwaar’ maken bij bochten.
  • Laad de imperiaal niet te vol, maar ook niet te leeg. Zorg dat er geen losse delen kunnen schuiven in de imperiaal. Pak hem stevig, maar niet te vol in.
Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *