Israël is kleiner dan België. Toch is het land enorm rijk aan cultureel erfgoed en natuur. Dat maakt het een ideale vakantiebestemming voor een gevarieerde rondreis, waar je van alles en nog wat kunt zien. Het land, dat in het Midden-Oosten en de Levant ligt, kent een zeer rijke geschiedenis. Met zijn ligging aan de Middellandse Zee en de Rode Zee is het echter ook een uitstekende bestemming voor een zonvakantie.

Het land beschikt over een natuurrijk landschap, met bergen en woestijnen die het waard zijn om doorheen te trekken. De stranden en rijke geschiedenis maken het land verder erg divers. Doordat het land niet zo groot is biedt het maken van een rondreis dus de gelegenheid veel van Israël te zien, zonder dat je veel hoeft te reizen.

Terug in de tijd in Israël

De staat Israël is pas in 1948 opgericht. Het gebied waar het land uit bestaat is echter millennia lang toneel in de wereldgeschiedenis, vooral op religieus gebied. Zowel voor Joden, Christenen als Moslims is Israël een land dat in het middelpunt van hun religie staat. Vele plaatsen die je kunt bezoeken worden al in de Bijbel genoemd, en het meeste culturele erfgoed is religieus van aard.

Zo kun je in Nazareth 2000 jaar terug in de tijd. In die stad staat de Basiliek van de Aankondiging, een grote kerk die gebouwd is op de plek waar de engel Gabriël de geboorte van Jezus zou hebben aangekondigd. Op een kwartier lopen vind je het Nazareth Village, waar je je waant in de tijd dat Jezus nog op onze aardbol rondliep.

Jeruzalem, het middelpunt van drie religies

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem. Voor zowel het Jodendom, de Islam als het Christendom vormt deze stad een middelpunt in de religies, waardoor Jeruzalem in alle drie de religies als de Heilige Stad bekend staat. Je vindt er veel cultureel erfgoed. Zo is de Klaagmuur een bekende attractie. Deze naam kreeg zijn gekscherende bijnaam in de jaren 70. Het is echter geen plek waar mensen kunnen klagen, maar wel een plek voor Joden om te bidden.

In de buurt van de Klaagmuur staat de Tempelberg, een heuvel met voor alle drie de grote religies van belang is. Je vindt er onder meer de Rotskoepel, een gedenkplaats met een grote gouden koepel. Tegenwoordig kun je deze plaats ook als niet-moslim bezoeken.

In Jerusalem you pray, in Tel Aviv you play

Zoals het bovenstaande al suggereert is Tel Aviv een heel andere stad dan Jeruzalem. Tel Aviv staat bekend als een vrije en bruisende stad. Aan clubs, bars en restaurants is daar geen gebrek. Ook zit je er goed als je van kunstateliers en leuke marktjes houdt. Even bijkomen? Pak dan je badhanddoek erbij en ga languit liggen op het strand. Tel Aviv ligt namelijk aan de kust van de Middellandse Zee. Het mediterrane klimaat zorgt dus voor aangename temperaturen.

Eilat, waar de zon altijd schijnt

Zin om lekker te zonnen? Dan zit je goed in de regio van Eilat. Deze stad ligt nabij de Dode Zee, de zee die zo zout is dat je er moeiteloos kunt blijven drijven. Het hoge aantal mineralen en zouten zorgt er ook voor dat er geen leven in de zee is. Eilat ligt in het zuidelijke puntje van Israël. Dit gebied is praktisch het hele jaar door zonnig.

Een rondreis door Israël boeken

Zou jij willen rondreizen door Israël? Bezoek dan eens de website van Oppenheim Travel. Deze reisorganisatie biedt verschillende vakanties in Israël aan.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *