Wanneer we denken aan Tanzania, dan denken we vaak aan een Tanzania safari, met de Big Five en natuurlijk de oneindige tundras en grote groepen migrerende dieren. Wanneer mensen op vakantie gaan in Tanzania is de kans dan ook groot dat men ook een safari op de planning heeft staan. In Tanzania kun je natuurlijk veel dingen ondernemen, want het land is gigantisch en kent veel diverse toeristische attracties. Echter is het wonderschone landschap van de Serengeti of de Ngorongoro natuurlijk zo aantrekkelijk dat een safari eigenlijk niet uit kan blijven. Het boeken van een Tanzania safari is dan ook een van de meest voorkomende eerste stappen die mensen nemen wanneer ze een reis naar Tanzania gaan boeken.

Enkeldaagse Tanzania safari

Heb je veel plannen en wil je veel zien in Tanzania? Dan is het verstandig om in de vele natuurgebieden voor enkeldaagse safari’s te kiezen. Hierbij heb je namelijk korte ritten van enkele uren waarbij je de hoogtepunten van het gebied te zien krijgt. Zo heb je namelijk een goed beeld van de omgeving en is de kans redelijk dat je de Big Five te zien krijgt. Uiteraard, als je de omgeving en de natuur echt goed wilt zien, dien je er enkel dagen te zijn. Natuurgebieden en reservaten als de Serengeti zijn ongekend groot en bieden enorme diverse gebieden met jungles, savannes, tundra’s en zelfs bergen. Hierdoor zou je er in principe duizenden uren rond kunnen rijden en elke keer weer nieuwe dingen zien. Echter, wanneer je de vele verschillende parken tijdens een Tanzania safari wilt zien, is het belangrijk om de verschillende reizen vooral zo kort mogelijk te houden.

Overnachten op het park

Wil je het echte safari gevoel en leven als een God in Tanzania? Je tanden poetsen terwijl de zon op komt in de verre verte? Dan is het misschien iets voor jou om onder begeleiding van een gids in een van de vele kapen te slapen op de gigantische natuurparken. Hierbij rijd je overdag een prachtige route over bijvoorbeeld de Serengeti en kom je ‘s avonds uit bij een tentenkamp in het midden van het park. Hier breng je met de overige toeristen en de gids de nacht door. De volgende dag volg je de reis. Het aantal overnachtingen in deze kampen is per route aan te passen.

Tanzania Safari naar de Ngorongoro

De Ngorongoro is een van die magische plekken in Tanzania die je absoluut niet mag missen. Het is een prachtig gebied dat bestaat uit een afgesloten krater, omgeven door een prachtig natuurgebied. De kracht van de afgesloten krater is dat het leven in die rater prachtig gepreserveerd is, waardoor verscheidene dieren harmonieus samenleven waarin de rest van het natuurgebied geen sprake van is. Het is mogelijk om de Ngorongoro krater en stuk in te reizen. Ook kun je eindeloos door de omliggende natuurgebieden dwalen of op safari door het reservaat heen. Dit maakt de Ngorongoro dan ook een van de meest spectaculaire natuurgebieden in Tanzania. Het is een niet te missen plaats tijdens jouw Tanzania safari.

Voor een safari in Tanzania of de Ngorongoro regio kijk je op Tanzaniaspecialist.com.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *