Bent u van plan om op vakantie te gaan naar China of moet u voor een zakenreis naar het land afreizen? In veel gevallen is een visum aanvragen voor China noodzakelijk. In China mag u, als u het land met een internationale vlucht binnen reist, maximaal 72 uur zonder visum verblijven. Het visumvrije beleid van China is uitzonderlijk, maar na deze 72 uur dient u wél gewoon over een visum te beschikken. Bovendien is dit beleid niet in alle Chinese steden van toepassing. Er zijn enkele grote steden waar u tot 144 uur mag verblijven zonder visum. Blijft u langer in China of verblijft u in plaatsen waar het visumvrije beleid niet van toepassing is? Dan moet u vooraf een visum aanvragen voor China.

Waar kunt u een visum aanvragen voor China?

Vroeger ging men voor de aanvraag van een visum voor China langs de Chinese ambassade. Tegenwoordig bezoekt men hiervoor het CVASC, oftewel het Chinese Visa Application Service Center. Het CVASC is gevestigd in Den Haag. U kunt ervoor kiezen om naar Den Haag af te reizen, maar u kunt de visumaanvraag ook per post doen. Het aanvragen van een visum kan een ingewikkelde zet zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een visum aanvragen voor China aan een professioneel visumbureau over te laten.

Wat kan een visumbureau voor u betekenen?

Een visumbureau kan allerlei zaken voor u regelen. Hoe uitgebreid de dienstverlening is, kan per visumbureau verschillen. Bij veel bureaus is het mogelijk om de aanvraag geheel te laten verzorgen. Het enige dat u dan hoeft te doen, is de benodigde informatie op te leveren. U krijgt van het visumbureau duidelijke instructies, zodat u precies weet wat de specialisten van u nodig hebben. Hierna kunnen zij het visum aanvragen voor China.

Een werkgeversverklaring

In de meeste landen is het gebruikelijk dat men alleen bij het aanvragen van een zakenvisum een werkgeversverklaring hoeft te overhandigen. Voor China geldt dit echter ook voor een toeristenvisum. De werkgeversverklaring moet Engelstalig zijn. Aan de verklaring worden verschillende vereisten gesteld. Zo dient de verklaring bijvoorbeeld voorzien te zijn van een bedrijfslogo. Bent u benieuwd naar hoe deze verklaring eruit hoort te zien? Dan is het aan te raden om dit met het visumbureau te overleggen. Hier kunnen de specialisten u duidelijke instructies geven.

Het kiezen van een geschikt visumbureau

Wat een visum voor China kosten mag? Dit is vooral afhankelijk van welk visumbureau u kiest. Het visum zelf kost €126,55. Indien het visum per post wordt aangevraagd, rekent het CVASC zelf €36,30 aan servicekosten. De servicekosten voor het visumbureau zelf komen hier nog bovenop. Hoeveel uiteindelijk betaalt, is dus afhankelijk van de manier van aanvragen en het visumbureau. Ga echter niet uitsluitend op de prijs van de service af, maar houd ook rekening met de kwaliteit. Ook hoe uitgebreid de service is, verschilt namelijk per visumbureau. Als u voor een uitgebreide service kiest, kan u volledig ontzorgd worden. In dit geval wordt zoveel mogelijk werk bij u uit handen genomen. Een visum voor China aanvragen is eenvoudig als u gebruik maakt van visaservicedesk.com.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *