U heeft waarschijnlijk een heerlijk dagje sauna gepland en dat is een goede beslissing! Enkele uren in de sauna kunnen u volledig ontspannen maken en u krijgt een échte energy boost. Hierbij 5 tips om te zorgen dat u kunt genieten in overtreffende trap!

#Tip 1 Kies voor een goed wellness center of sauna complex

Het is wel zo fijn als u tijdens een dagje sauna ontstresst en dat doet u in een sauna- of wellness complex waar alles goed geregeld is. Een fijne ambiance, veelal ruim opgezet, goede voorzieningen en vooral hygiënisch. Online even speuren naar de best aangeschreven sauna’s lijkt me een goed idee. Deze tip is voornamelijk voor de beginnende saunaganger. De mensen die al vaker een sauna bezoek zijn geweest weten veelal precies wat de lekkerste sauna’s zijn om op én top te relaxen!

#Tip 2 Neem meer dan 1 handdoek mee

Vaak is 1 handdoek niet genoeg en comfort dient voorop te staan als u lekker even weg bent voor ontspanning! Gebruik 2 of 3 handdoeken. Zo weet u zeker dat u nooit misgrijpt. Veel mensen gebruiken er 1 om op te liggen of zitten, de ander om zweet mee af te deppen en ook nog 1 om om hun heen te slaan.

#Tip 3 Eet niet te veel voordat u naar de sauna gaat

Zorg dat u de koek- of snoepla thuis niet aanvalt en vervolgens door eet tot het laatste snoepje uit de zak. Naast een evenwichtig eetpatroon is een grote eetbui niet erg fijn voordat u naar de sauna gaat. Het gaat om een dagje ontspanning en met een volle buik zal u een vol gevoel hebben en zullen afvalstoffen moeilijker worden afgevoerd. Uw lichaam moet dan harder werken. Eet lekker een lichte maaltijd – bijvoorbeeld een maaltijdsalade – om er een gezonde dag van te maken!

#Tip 4 Zorg dat u een fijne badjas van katoen meebrengt

Onmisbaar in de sauna tussen de sauna – en badmomenten door: een katoenen badjas. De enige criteria van een sauna badjas is feitelijk dat deze van katoen is. Katoen neemt goed vocht op & ventileert goed, dat is wel een vereiste in de sauna. Dit in tegenstelling tot onze heerlijk warme fleece badjassen. Lichtgewicht sauna badjassen van wafelkatoen zijn licht- en soepel vallend en enkel bestemd voor saunagebruik. Vergeet uw katoenen badjas dus niet tijdens een wellnessdagje, ook heerlijk om te dragen tijdens het nuttigen van een healthy smoothie en salade.

#Tip 5 Drink voldoende voordat je de sauna ingaat

Tot slot de laatste tip: drink voldoende. Dit is voor de meeste geen nieuws, maar mocht toch niet ontbreken in mijn lijstje. Om uitdroging te voorkomen is het evident dat het essentieel is om voldoende water te drinken vóór en tijdens een dagje sauna!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *