Dordrecht wordt vaak over het hoofd gezien.  Deze prachtige Nederlandse stad, op slechts een kwartier van Rotterdam, geeft je het gevoel dat je terug in de tijd stapt. Door de belangrijke ligging van het eiland langs vijf rivieren kon het groeien tot een commercieel succesvolle havenstad. Hoewel een deel van Dordrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog is verwoest, blijft de stad toch een van de meest pittoreske steden van Nederland.  U vindt er tal van middeleeuwse monumenten, gezellige cafés, een prachtige middeleeuwse kerk, prachtige gebouwen uit de Hollandse Gouden Eeuw en pittoreske riviertjes/grachten.

Bewonder het uitzicht vanaf de wijnbrug en de visbrug

Prachtig uitzicht vanaf de Wijnbrug in Dordrecht. Dit uitzichtpunt in Dordrecht is een van de beste plekken om de historische pakhuizen in Dordrecht te bewonderen! Om de hoek van Coffeelicious vindt u enkele van de bekendste uitzichtpunten van Dordrecht. Zowel de Wijnbrug als de Visbrug geven u een prachtig uitzicht op de prachtige pakhuizen van Dordrecht.

Lekker eten in Dordrecht

In Dordrecht kan je op veel plekjes ook heerlijk eten. De stad zit vol met leuke tentjes en gezellige pleinen. Voor een goede lunch Dordrecht, ga ik altijd naar de Remise.

Kijk eens in de steegjes van Dordrecht

Dordrecht was jarenlang het centrum van de handel in dit deel van Nederland met een bijzonder grote vismarkt. In de 18e eeuw veroverde Rotterdam Dordrecht. Toch zijn er nog steeds overblijfselen van het verleden van Dordrecht te vinden in de hele stad, waaronder prachtige rustige steegjes. Ik vond het heerlijk om door de Haringstraat te lopen, een prachtige straat vol charmante pakhuizen en 17e-18e eeuwse bakstenen gebouwen.

De grote kerk beklimmen

Het must-see gebouw van Dordrecht is de Grote Kerk. Deze prachtige middeleeuwse kerk in Dordrecht is gebouwd in de Brabantse gotiek. Het werd voor het eerst gebouwd in 1285, hoewel de kerk later werd gereconstrueerd na schade door een brand in 1470.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *