De feestdagen liggen weer in het vooruitzicht. Een van de activiteiten tijdens kerst is om urenlang te koken en dineren. Een goede voorbereiding is een must. Nadat u uw maaltijden heeft bereid, is het belangrijk om de tafel mooi te decoreren in kerstsferen. In dit artikel leer je hoe je de tafel dekt volgens de officiële regels en hebben we inspiratie voor de leukste kersttafels.

Begin met te bepalen wat je nodig hebt: een mooi kerst tafelzeil, een tafelloper of kerst placemats. U kunt dit ook combineren. Wil je spelen met gouden bestek of gekleurde glazen, dan kies je het beste voor een neutrale basiskleur. Je kan het ook aankleden met een mooi servet wat de gast tijdens de maaltijd kan gebruiken maar leg het servet niet onder het bestek, dat is vaak niet handig.

Als het bestek in de juiste volgorde en recht ligt, ziet de tafel er meteen prachtig uit. Bestek hoeft tegenwoordig niet altijd zilver te zijn. Ook heb je mooie gouden of zwarte opties. Er zijn een aantal basisregels voor het bestek. Zo plaats je de messen altijd met het snijvlak naar het bord, messen en lepels rechts van het bord en de vork links. En je werkt natuurlijk van groot naar klein.

Je kan de borden al van tevoren neerzetten. Als je wil, kan je er een kleine amuse op plaatsen. Dit een klein voorafje zoals een kopje soep of een carpacciobonbon.

Na het bestek kunnen de glazen op tafel worden gezet. Zet een karaf water en een karaf wijn op tafel. Plaats een wijnglas boven het mes en een waterglas er schuin onder.

Nu je de basis hebt gelegd, kun je hem nog meer decoreren. Zet mooie kerstbloemen of kerstversiering op tafel. Geniet van de feestdagen!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *