Houd jij ook zo van een lekker wijntje op een vrijdagavond? Maak deze avond compleet met lekkere hapjes die goed bij de wijn combineren zoals een lekkere toastbrie, olijven of een salami. Hierdoor zal je met een blije blik het weekend ingaan. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je een paar flessen wijn op voorraad hebt die je open kan trekken in de weekenden of voor speciale gelegenheden. Maar heb je al een leuke manier gevonden om je wijn te bewaren. Zo niet? Dan kan je vast inspiratie opdoen uit deze blog. Hieronder zullen namelijk een paar leuke manieren worden beschreven om je wijn te bewaren.  

Wijnkoeler 

Sommige wijnen zijn het lekkerst om op kamertemperatuur gedronken te worden, maar ook veel wijnen zijn het lekkerst als ze gekoeld zijn. Een wijnkast met koeler is hiervoor de beste optie. In een wijnkast kan je al je wijnen horizontaal in de rekken neerleggen. Daar worden ze dan op de juiste temperatuur gebracht en gehouden. Hierdoor kan je op vrijdagavond een wijntje drinken die een perfecte koele temperatuur heeft. 

Wijnpaal 

Een wijnpaal is een leuke optie voor wijnen die op kamertemperatuur worden gedronken. Het is een paal met allemaal ronde gaten die verticaal en gelijkmatig over de paal verdeeld zijn. Deze gaten zijn precies zo gemaakt dat je de hals van een wijnfles erin kan steken. Deze palen kunnen vaak 10-20 wijnflessen bevatten. Dit maakt voor een leuk aanzicht in de woonkamer. 

Wijnrek 

Een wijnrek is ook een mooie manier om je wijnflessen te bewaren. Dit is een rek waarop je veel wijnen horizontaal kunt bewaren. Er bestaan hele standaard wijnrekken van staal maar er zijn ook veel unieke en interessante wijnrekken te vinden zoals in de vorm van een boom, die heel goed in de woonkamer zouden staan. Een wijnrek is wel alleen bedoeld voor wijnen die op kamertemperatuur gedronken worden. Veel witte en sprankelende wijnen zijn toch het lekkerst om gekoeld te drinken. Hiervoor blijft een wijnkast met koeler toch echt de beste optie.  

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *