De Toscanen is één van de mooiste gebieden van Europa. Het gebied in Midden-Italië staat bekend om haar prettige klimaat, historische steden en het lekkere eten en drinken. Oftewel, in de Toscanen kan je het ultieme Italië beleven en wij vertellen je hoe je dat kan doen.

Florence

De hoofdstad  van de regio en bakermat van de renaissance. Florence is een prachtige stad waarbij het oude centrum vol staat met monumenten als de Duomo¸ Ponte Vecchio en de Palazzo Vecchio. Er zijn veel musea te vinden, waarvan de bekendste de Uffizi is. Je kan uren door de straten heen lopen en je verwonderen. Tip: Als je de populairste monumenten of musea wilt bezoeken is het verstandig om dit online te boeken, in verband met drukte.

Siena

De middeleeuwse stad grote rivaal van Florence. De stad is een toeristenpleister en dat is logisch. Veel middeleeuwse gebouwen zijn goed bewaard gebleven en bevat vele mooie gebouwen zoals de Duomo di Siena en Palazzo Pubblico. Het bekendste evenement in Siena is zonder twijfel de Palio. In deze paardenrace strijden de 17 stadswijken tegen elkaar. De race gaat gepaard met omkopingen, vals spel en lange feesten voor de winnaars.

Wijnproeverij op het Toscaanse platteland

Een echte aanrader als je een wijnliefhebber bent. Je rijdt langs wijngaarden, olijfbomen en cipressen. Je bezoekt twee wijngaarden en uiteraard zal je veel verschillende wijnen proeven. Zo zal je eerst een landgoed in Chianti bezoeken en kom je meer te weten over de wijnboerderij en wijngaard. Bij een andere wijnmakerij wordt je verzegeld door Toscaanse specialiteiten als bruschetta, salami en kaas.

La Force naar Radicofani

Als je met de auto in de Toscane bent is dit een absolute aanrader. De weg tussen La Foce en Radicofani ligt in een prachtig stukje Toscane dat in 2004 door Unesco op de werelderfgoedlijst is gezet. De vallei van de Orcia, de rivier die door dit deel van Toscane heeft adembenemende landschappen en je zal vaak genoeg de auto langs de weg zetten om het landschap in je op te nemen.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *