Jaarlijks stappen duizenden mensen alleen in het vliegtuig, toch is het een grote stap als je dit voor het eerst gaat doen, is het niet saai of juist eng? Het is goed om te weten dat al die andere mensen ook alleen zijn en ook geen zin hebben om altijd allen te zijn. Zo zijn er nog wel voordelen die wij op een rijtje hebben gezet voor jou. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt!

Ultieme vrijheid

Het grootste voordeel is dat je echt de ultieme vrijheid hebt. Je kan alles doen en niemand verwacht iets van je , dit kan een hele verfrissende ervaring zijn en kan je eindelijk een keer alles doen wat jij wilt. Je hoeft ook met niemand rekening te houden, wat ook een fijn gevoel is.

Makkelijk nieuwe mensen leren kennen

Als je met een vriend of een groep gaat reizen zal je sneller alleen met elkaar gaan zitten en daardoor ontloop je de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je in je eentje bent zal je wel nieuwe mensen moeten aanspreken, anders zit je heel de reis alleen. Dit kan in het begin eng zijn, maar als je in een hostel slaapt zijn er vaak veel activiteiten die er voor zorgen dat jij binnen de kortste keren nieuwe vrienden heb gemaakt.

Veel meer zelfvertrouwen

Een reis in je eentje doen is een hele gebeurtenis. En als je in je eentje kan reizen, wat kan je dan niet? Iets helemaal in je eentje plannen, organiseren en uiteindelijk doen gaat niet zomaar. Als je er uiteindelijk achter komt dat je dit allemaal in je eentje kan zal je met meer zelfvertrouwen andere taken oppakken in je dagelijks leven.

Je leert continu

Doordat je in je eentje bent moet je overal zelf achter komen. Als je dit zelf doet zal je het ook sneller leren en is je reis niet alleen een mooie ervaring, maar ook iets waar je voor de rest van je leven iets aan hebt! Je kan dingen leren als sociale vaardigheden en plannen, maar als je in Zuid-Amerika gaat backpacken zul je zelfs een aardig mondje Spaans spreken!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *