Ondanks dat het er lang naar uitzag dat het deze zomer niet meer zou gebeuren, is het deze zomer toch mogelijk om op vakantie gaan naar Italië. Het lekkere eten, de mensen en de natuur van het land zijn natuurlijk al reden genoeg om die kant op te gaan. Als je het optimale uit een vakantie wil halen uit het Zuid-Europese land kun je het beste kiezen voor goedkoop auto huren. Dit geeft je veel vrijheid en je kan in korte tijd veel meer zien van het land. Je kan dit het beste vooraf regelen om problemen met de taal te voorkomen en om er zeker van te zijn dat er nog een auto beschikbaar is die voldoet aan jou wensen. Zo kan je vanaf het vliegveld ongestoord wegrijden met je huurauto. Het verkeer en de regels zijn anders geregeld in Italië, lees daarom de volgende punten door zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Verkeersregels

In Italië kan je op de snelweg tolwegen tegenkomen. Aan een Nederlandse pinpas heb je hier niet voldoende omdat deze vaak niet geaccepteerd worden. In plaats daarvan kun je betalen met cash geld of een creditcard. In een aantal steden heb je een vignet nodig om binnen te mogen komen. Ben je van plan om bijvoorbeeld naar Milaan te gaan? Hou hier dan rekening mee. Voor hardrijders geldt dat zij alert moeten zijn op palen met daarop ‘Autovelox’, dit betekent dat er een flitspaal staat. Maar verstandiger is om je altijd aan de maximale snelheid te houden. Wanneer je jonger bent dan 21 jaar is het in Italië niet toegestaan om een auto te huren.

Keuze voor een auto

Prijzen voor autohuur zijn erg verschillend en altijd afhankelijk van de grootte en het type van een auto. Kies een auto die in elk geval groot genoeg is voor alle passagiers, en hou ook rekening met de bagage die iedereen meeneemt. Verhuurbedrijven vergelijken is zinvol omdat zij andere auto’s aanbieden. Wanneer je niet in bezit bent van een creditcard zal je moeten zoeken naar een verhuurbedrijf waar een auto huren zonder creditcard mogelijk is. Dit is overigens niet gangbaar in Italië dus je kunt ook overwegen om vooraf een creditcard aan te schaffen.

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste verkeersregels en de keuze voor het type auto kan je je route uit gaan stippelen. Natuurlijk kan je ook zonder vastgesteld plan vertrekken, zo kan je op unieke locaties terecht komen!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *