Het voorjaar begint bijna, voordat je het weet begint de zomer dus ook weer. Voor veel motorrijders is dit de tijd van het jaar dat ze de motor uit de garage halen om vervolgens lekker een op de motor te gaan rijden. De zomer is ook het moment om op motorvakantie te gaan. Heb jij dit jaar een vakantie met de motor gepland staan? Dan kan je onderstaande 5 handige tips wel gebruiken voor een geslaagde motorvakantie!

Tip 1: Stippel een route uit

Als je met de motor op vakantie gaat is het bepalen van de route een erg belangrijk onderdeel. Natuurlijk kom je met een motornavigatiesysteem wel op de juiste bestemming, maar je wilt onderweg toch ook genieten? Probeer de route zo te plannen dat je minder op de snelweg rijd en onderweg meer kunt genieten. Zoek naar mooie binnendoor wegen en prachtige uitkijkpunten voor een tussenstop. De mooiste plekjes zie je juist in het buitengebied en dus niet vanaf de snelweg. Bij een motorvakantie geldt: de reis is belangrijker dan de bestemming.

Tip 2: Zorg voor een comfortabele helm

Als je regelmatig enkel korte afstanden rijdt dan kan een iets minder comfortabele motorhelm er wel mee door, maar als je van plan bent om deze zomer lange afstanden te rijden dan is een goede motorhelm enorm belangrijk. Een goede motorhelm zorgt niet alleen voor de juiste bescherming, maar ook een comfortabele zitting. Wat erg belangrijk is als je hem urenlang moet dragen.

Tip 3: Voldoende pauze

Als je op motorvakantie gaat dan zijn veel motorrijders geneigd om aan een stuk door te rijden, echter is het verstandiger om regelmatig een pauze te nemen. Zo blijf je scherp en kan je ook voldoende eten en drinken. Wij adviseren om elke 2 á 3 uur een (korte) pauze te nemen.

Tip 4: Check de motor

Haal je de motor uit de garage voor de motorvakantie of heb je enkel nog maar korte afstanden gereden dit jaar? Dan is het belangrijk om deze goed te checken of deze helemaal in orde is. Vul ook de vloeistoffen bij.

Tip 5: Fijne motorkleding

Het dragen van de juiste motorkleding zorgt ervoor dat je comfortabel urenlang kunt rijden op je motor. Tijdens een motorvakantie is het belangrijk dat je motorkleding goed aansluit op je lichaam en dus ook fijn zit. In de webshop van Motorkleding Store vind je een ruim assortiment aan topkwaliteit motorkleding.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *