Het gebruik van een gezichtsmasker is erg populair, niet alleen voor de huid maar ook voor de ontspanning die erbij komt kijken. Als je op reis bent en je huid aan heel wat verschillende omstandigheden blootstaat, is het zeker geen overbodige luxe om een gezichtsmasker te gebruiken. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten gezichtsmaskers en dus voor ieder wat wils. Maar vaak wordt het gebruik van een gezichtsmasker onderschat of verkeerd gedaan. Wat zijn nu echt handige tips voor het gebruik van een gezichtsmasker?

Het juiste gezichtsmasker

Om te beginnen is het kiezen van het juiste gezichtsmasker de eerste stap. Iedereen heeft natuurlijk een andere huid en reageert anders op gezichtsmaskers. Om te beginnen moet je er dus achter komen wat voor type huid je hebt. Meestal kan je zelf al wel concluderen wat voor type huid je hebt je ziet het vaak voorkomen dat mensen een hele droge of een hele vette huid hebben. Wanneer je het nou moeilijk vind om erachter te komen wat voor type huid je hebt kan je het beste naar een schoonheidsspecialist gaan of naar een andere specialist op dit gebied. Zij kunnen je namelijk dan gelijk adviseren in het type product dat je nodig hebt. Maar naast het bepalen van je huidtype spelen er ook andere factoren mee; wat is de temperatuur, luchtvochtigheid, is er veel smog in de lucht etc.? Ga je naar een land waar de luchtvochtigheid hoog is, neem dan zeker geen masker voor extra hydratatie, maar kies juist een masker voor de iets vettere huid.

Gezichtsmasker gebruiken

Wanneer je het juiste gezichtsmasker hebt gekozen is de volgende stap het aanbrengen ervan. Omdat er zoveel verschillende gezichtsmaskers zijn is het aanbrengen ervan ook niet altijd hetzelfde. Het is belangrijk dat je goed de handleiding leest zodat je weet wat je moet doen. Bij de een kan je het namelijk na 10 minuten eraf halen terwijl sommige maskers minimaal 30 minuten moeten zitten. Voordat je een masker op doet is het belangrijk dat je je huid goed reinigt van te voren. Daarnaast is het aan te raden om je huid licht op te warmen aangezien maskers dan beter inwerken. Dit kan je doen d.m.v. een washandje warm te maken en het daarna op te drogen. Wanneer je het masker op hebt gedaan is het meestal zo dat je je zoveel mogelijk moet ontspannen omdat het masker dan niet kan breken.

Let op allergieën

Voor de maskers worden veel ingrediënten gebruikt let er dus goed op wat er in zit. Wanneer je namelijk allergisch bent voor bepaalde ingrediënten is het alles behalve fijn wanneer je een masker draagt en dit wil je natuurlijk gewoon voorkomen. Let daarom ook extra goed op als je een gezichtsmasker in het buitenland koopt, wat de ingrediënten zijn.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *