Op reis gaan met een camper is voor veel mensen een droom. Het is mogelijk om een camper te huren en daar een aantal weken mee rond te trekken, maar het gevoel is pas echt compleet als je op reis kunt met een camper die helemaal van jezelf is. Omdat een nieuwe camper echter behoorlijk prijzig is, kiezen de meeste mensen ervoor om een occasion camper te kopen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een camperreis met een occasion camper.

Een occasion camper kopen

Een reis met een occasion camper begint bij het kopen van een camper. Occasion campers zijn gelukkig aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe camper, maar het blijft in de meeste gevallen een flinke investering. Om te voorkomen dat je geen kat in de zak koopt is het daarom aan te raden om jouw occasion camper niet te kopen bij een particulier, maar bij een erkende, ervaren camperspecialist. Laat je ook bij een specialist uitgebreid informeren en adviseren en bezoek meerdere camperbedrijven, om een goed beeld te krijgen van de prijzen en de mogelijkheden. Kies altijd voor een camper die volledig aan jouw eisen voldoet, om te voorkomen dat je na één of twee reizen toch op zoek gaat naar een andere.

Het belang van een goede campercheck

Om veilig op reis te kunnen gaan met jouw camper is het aan te raden om deze elk jaar een campercheck te laten ondergaan. Bij de campercheck wordt jouw camper uitvoerig gecontroleerd op allerlei belangrijke punten. Zo wordt gekeken naar de staat van de opbouw van de camper, wordt de elektriciteit gecontroleerd, worden alle voorzieningen in de camper nagelopen en wordt er grondig gekeken naar de motorische staat van jouw camper. Een campercheck is niet zoals een APK verplicht, maar wel aan te raden. Met de campercheck weet je elk jaar zeker dat je veilig en onbezorgd op reis kunt.

Ken jouw camper

Als je op reis gaat met een camper is het belangrijk dat je deze van haver tot gort kent. Dat wil zeggen dat je weet wat de afmetingen en het gewicht van de camper zijn, hoe je alle functies moet bedienen en hoe je klein basisonderhoud aan de camper moet uitvoeren. Door jouw camper goed te kennen kunnen vervelende situaties voorkomen worden, weet je hoe je optimaal gebruik maakt van alle voorzieningen in jouw camper en weet je wat je moet doen mocht er een probleem optreden.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *