Van Milaan, Kopenhagen en New York, jij bent vast ook een fan van stedentrips. Voor een paar dagen door een stad slenteren, al het moois bezichtigen en daarna weer naar huis om bij te komen tot de volgende stedentrip. Klinkt best goed, er is alleen altijd één ding waar we tegen op zien bij een stedentrip; de koffer inpakken. Omdat je dit het liefst zo snel mogelijk doet verklappen we een paar tips waardoor je binnen no time gepakt bent.

#1 Het weer als uitgangspunt

Grote kans dat jij voor je stedentrip reist met alleen een handbagage koffertje. Dat is niet alleen een stuk goedkoper, ook veel makkelijker voor in een grote stad. Een grote hutkoffer over kleine onverharde weggetjes meeslepen is echt niet heel handig namelijk. De meeste stedentrips duren slechts een paar dagen, dus kom je prima weg met een handbagage koffertje. Het nadeel hiervan is dat je niet je gehele garderobe kunt meenemen en je dus keuzes zal moeten maken. Worden het een paar warme laarzen of toch Birkenstock sandalen? Een winterjas of zomerse jurk? Laat de keuze afhangen van het weer. Check voor je reis het weer op bestemming en je kan beslissen welke van de twee paar schoenen in je koffer belanden.

#2 Stem je kleding op elkaar af

Een knalgroene jas gecombineerd met een pimpelpaarse tas, klinkt niet echt als een leuke combinatie toch? Houd tijdens het inpakken van je koffer rekening dat sommige kleding niet bij elkaar past. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je tas afgestemd is op de kleding die je meeneemt. Op die manier voorkom je dat je er tijdens de stedentrip achter komt dat je outfit het toch net niet helemaal is. Neutrale kleuren kan je goed met elkaar combineren. Dan kan je er prima één knalkleur bij kiezen en kan je al je kleding uit je koffer met een gerust hart aantrekken.

#3 Wat staat er op je to-do list?

Ga je door de stad slenteren, musea bezoeken of het nachtleven verkennen? Iedere bezigheid tijdens je stedentrip vraagt om een andere outfit. Door goed naar je to-do list te kijken kan je inschatten wat voor kleding je nodig zal hebben. Dagje strand? Vergeet je bikini niet. Toeren op een scooter? Neem voor een vestje mee. Veel wandelen? Denk aan comfortabele schoenen. Het inpakken van je koffer gaat ineens een stuk sneller als je weet welke items onmisbaar zijn.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *