Een auto kost natuurlijk al veel geld met alles wat erbij komt kijken. Gelukkig zijn er wel manieren hoe dat je geld kunt besparen op je auto. Naast de benzine moet je hem natuurlijk periodiek onderhouden wat erg veel geld kost. Daarnaast heb je nog dure verzekeringen en wegenbelasting die ook niet erg mee helpen. Daarom gaan wij hier een aantal manieren toelichten die jij kunt toepassen zodat je meer geld kunt besparen op je auto!

Benzine

Om te beginnen is benzine natuurlijk een dagelijkse/wekelijkse kostenpost als het gaat om autorijden. Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks die helpen om benzine besparend te rijden. Als eerst is het houden van afstand een goede kostenbesparende manier om te rijden. Dit zorgt ervoor dat je minder hard hoeft te remmen en daarna minder hard hoeft op te trekken. Wanneer je dit vaak toepast zal dit echt kostenbesparend zijn! Vervolgens kan je ook veel besparen door goed de bandenspanning op pijl te houden dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk benzine verbruikt. Controleer dus regelmatig de bandenspanning en zorg dat deze goed komt te staan. Verder rijd je ook onnodig benzine op wanneer je in de verkeerde versnelling rijdt schakel dus altijd goed door en naar de goede versnelling. Ten slotte is het rijden met ramen open erg onzuinig zorg er dus voor dat deze dicht zijn. In het begin zul je niet veel merken van deze tips maar door deze consistent toe te passen bespaar je een hele hoop!

Verzekering

Een autoverzekering afsluiten is ook niet heel goedkoop helemaal niet als je ervoor kiest om je auto allrisk of WA-beperkt casco te verzekeren. Maar door regelmatig te controleren bij andere aanbieders kan dit erg kosten besparend zijn. Een goedkope autoverzekering vinden is nog niet zo lastig, er zijn nu veel vergelijking sites waarop overzichtelijk staat weergegeven wat de prijzen per aanbieder zijn.

Wegenbelasting

Koop een zuinige auto want dan wordt de wegenbelasting lager. De wegenbelasting hangt af van hoe zuinig je auto rijdt, het gewicht ervan, soort brandstof en in welke provincie je woont. Wanneer je dus kiest voor een wat kleinere auto die zuinig rijdt kan dit al erg kostenbesparend werken!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *