Ben je de cliché zon, zee en strandvakanties inmiddels wel beu? Natuurlijk, vakanties zijn er om te ontspannen, maar actief bezig zijn kan ook zeker zorgen voor ontspanning. Daarom lees je in dit artikel een aantal van de leukste bestemmingen voor een actieve vakantie.

Slovenië

Slovenië is niet bepaald één van de meest bekende vakantiebestemmingen van Europa. Wat ons betreft is dit geheel onterecht. Want Slovenië staat garant voor prachtige landschappen en leuke activiteiten. Tussen de dichte bossen, spitse bergtoppen, heldere rivieren en geheime watervallen kun je je als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld helemaal uitleven.

Onze tip: boek een reisje naar het Triglav National Park. Dit is de perfecte uitvalsbasis om bijvoorbeeld te gaan raften, bergwandelen, canyoningen, paragliden of skydiven.

Schotland

Wie denkt aan Schotland, denkt al gauw aan Loch Ness, de Schotse Hooglanden en regen. Vooral heel veel regen. Maar laat je dat absoluut niet tegenhouden! Schotland is namelijk de perfecte bestemming voor een heerlijke actieve vakantie. In de ongerepte natuur van de Schotse Hooglanden is van alles mogelijk:

  • Hiken naar het meer van Loch Ness
  • Mountainbiken of kajakken op het prachtige Isle of Skye
  • Coasteering langs de Schotse kliffen
  • Raften op één van de vele ruige Schotse rivieren

IJsland

IJsland is voor velen een droombestemming. Wij snappen volledig waarom: de prachtige en unieke natuur op IJsland zie je nergens anders ter wereld. Het mooie is dat deze natuur zich uitstekend leent voor een actieve vakantie. Je moet dan alleen niet alleen op de ringroad blijven, zoals de meeste toeristen doen. Nee, het écht ongerepte IJsland ontdek je pas als je de binnenlanden in trekt.

En wat is daar dan allemaal te doen? Van alles: van raften op een ruige smeltwaterrivier tot wandelen naar de bijna futuristische Stuðlagil Canyon en van een meerdaagse trektocht door de woeste natuur van Laugavegur tot ijsklimmen op één van de vele gletsjers die IJsland rijk is.

Optimaal genieten? Kies voor een actieve groepsreis

Wil je optimaal genieten van bovenstaande bestemmingen en zoveel mogelijk grensverleggende activiteiten beleven? Ga dan mee met een avontuurlijke groepsreis van Kaaiman Reizen. Bij deze reisorganisatie boek je de meest unieke groepsreizen, waaronder actieve vakanties naar Slovenië, Schotland en IJsland.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *