Wie gaat er niet graag op reis? Toch zijn er velen die er niet ieder jaar aan toekomen om op vakantie te gaan omdat ze er het geld niet voor hebben. Met deze tips garanderen we dat je extra geld hebt voor je droomreis.

 

Bespaar op je maandelijkse facturen

De beste manier om extra geld te sparen voor je droomreis is door te besparen op je maandelijkse kosten. We denken dan vooral aan je energieverbruik. Er valt heel veel te besparen door gas en licht vergelijken. Via de website van overstappen.nl is dit zo gedaan. Heel wat mensen betalen te veel voor hun water, elektriciteit of gas. Waarom? Omdat ze niet ieder jaar kijken naar de goedkoopste energieleverancier. Overstappen van energieleverancier kan je namelijk veel geld besparen.

 

Verkoop oude spullen

Misschien heb je een zolder vol spullen die je nooit of zelden gebruikt? Dat terwijl je er iemand anders misschien wel plezier mee kan doen. Het verkopen van oude spullen is niet alleen goed om je reisbudget aan te dikken, maar je zolder is ineens ook opgeruimd.

 

Rijd minder met de wagen

Autorijden is duur> En dan hebben we het niet enkel over de aankoop of verzekering ervan. Ook tanken is een grote maandelijkse kost in sommige huishoudens. Toch is dat makkelijker te verminderen. Heel wat mensen grijpen immers meteen naar de wagen, zelfs voor kleine verplaatsingen. Stel jezelf als doel om iedere verplaatsing van minder dan vijf kilometer met de fiets te doen en je zal heel wat besparen.

 

Herbekijk je abonnementen

Misschien heb je wel een abonnement op een magazine waar je zonder kan. Of misschien heb je een abonnement op de gym waar je bijna niet meer naartoe gaat. Ook betalen heel wat mensen te veel voor hun internet en televisie omdat ze maar een fractie gebruiken van wat ze voor betalen.

 

Al deze bovenstaande tips helpen je gemakkelijk geld te besparen. En zo kan jij jouw droomreis ook werkelijk maken.

 

 

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *