Verre reizen met kinderen maken, veel mensen moeten er niet aan denken. Al dat gedoe, vliegen met kinderen zien ze al als een ramp. In verre landen is volgens hen de hygiëne vaak ver te zoeken. En het grootste nadeel is volgens hen het feit dat je de hele dag met de kinderen bezig bent in plaats van vakantie te vieren. Maar uit onderzoek blijkt dat het tegendeel waar is. Verre reizen met kinderen maken is een belevenis op zich. Iedereen weet dat kinderen zich vlug aanpassen aan een bepaalde situatie en dat kinderen snel contact maken met andere kinderen. Bij een stedentrip bezoek je vaker een speeltuin waar zich ook de locals bevinden. Kinderen zijn dan degene die als eerste contact maken met de lokale bevolking. Omdat je met kinderen reist plan je geen overvolle dagprogramma’s. Je blijft dus langer op één plaats.

Geen overvolle agenda wanneer je verre reizen met kinderen maakt

Zoals gezegd zul je geen overvolle agenda hebben wanneer je met kinderen een verre reis maakt. Je gaat met kinderen geen drie dagen achter elkaar een stedentrip maken. Meestal zal het programma bij verre reizen met kinderen er op afgesteld zijn dat er ’s morgens een activiteit wordt geregeld en dat de kinderen ’s middags iets leuks kunnen doen. Ga je met (kleine) kinderen een verre reis maken dan moet je, vanwege je kinderen, ook rust houden. Veel ouders die verre reizen met kinderen hebben gemaakt geven dan ook aan dat ze door het reizen met de kinderen veel meer konden genieten van het land, de locals en de bezienswaardigheden van dat land. Zeker wanneer de reis volledig is georganiseerd, hoef  jezelf onderweg niets anders te doen als te genieten van je kinderen, elkaar en het land!

Wanneer je kinderen meegaan op een verre reis geniet je bewuster!

Het klinkt gek, bewuster genieten van een verre reis met kinderen, maar het is wel zo! Wanneer je reist met kinderen ga je niet naar een luxe hotel maar overnacht je in een bungalow of huisje. Als je al in een hotel overnacht dan logeer je in een kindvriendelijk hotel. Kinderen maken gauw contact met andere kinderen en hierdoor leer je snel mensen kennen. In de middag wordt vaak een ‘rust- of speel uurtje’ ingepland waardoor je jezelf terug vindt aan de rand van het zwembad of op het strand met een lekker drankje. Je geniet ervan als de kinderen het naar hun zin hebben. Heb jij al eens gezien en ervaren hoe jouw kind reageert als het bijvoorbeeld een olifant ziet? Dat doet wat met je als ouders!

Hoelang is het mogelijk om met kleine kinderen een verre reis te maken?

Vraag jezelf eens af hoelang of hoe vaak het mogelijk is om een verre reizen met kinderen te maken. Kinderen groeien snel op en voor je het weet hebben ze de leeftijd om alleen op vakantie te gaan. Samen met kinderen op vakantie gaan betekent herinneringen maken die je altijd zult koesteren. Ga ervoor, maak de reis van je leven samen met je (kleine) kinderen!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *