Zowel Sint Petersburg als Moskou behoren tot de 10 grootste steden ven Europa, Moskou staat zelfs op nummer 2. Toch worden deze twee steden vaak overgeslagen door toeristen. Dit heeft verschillende redenen. Het is lastiger en duurder om een visum naar Rusland te krijgen, de Russische cultuur is erg verschillend en Russen staan niet bekend om hun gastvrijheid. Ook is het de laatste jaren vaak onrustig geweest rondom Rusland.

Maar laat bovenstaande redenen je niet afschrikken! Als je de kans hebt zijn het twee steden die je absoluut gezien moet hebben.

Het Venetië van het noorden

Sint-Petersburg werd in 1703 opgericht door tsaar Peter de Grote. Rusland had een haven nodig aan de Baltische Zee om haar ambities waar te kunnen maken. Doordat de stad vrij nieuw is en gebouwd is naar een duidelijke planning is het een overzichtelijke stad met veel lange, rechte straten. Ook lopen er veel kanalen door de stad waaraan het de bijnaam “Venetië van het noorden” verdient.

De stad staat vol mooie monumenten, kerken en musea. Een van die musea is het hermitage, één van de grootste en omvangrijkste musea van de wereld. Het is in oppervlakte 7 keer zo groot als het rijksmuseum in Amsterdam en bevat meer dan 3 miljoen kunstobjecten.

De stad van 1600 kerken

Moskou is net als Rome op 7 heuvels gebouwd. Dit zorgt ervoor dat de Russische hoofdstad een stad is vol met straten, bochten gebouwen in alle vormen en maten. Dit is nogal een verschil van Sint-Petersburg waardoor de stad een heel ander karakter heeft. Op deze heuvels zijn ontzettend veel kerken gebouwd, voornamelijk orthodox.

In de stad is zelf veel te zien, de bekendste trekpleisters zijn het Sint-Basiliuskathedraal, het Kremlin en het Rode Plein. Maar er is verder nog veel meer te zien in de stad. Tip: Doe een fietstour door de stad, zo kan je heel veel zien in een relatief korte tijd, plus je krijgt veel extra informatie over gebouwen die je normaal niet had gezien.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *