Ben jij een groot Game of Thrones fan en heb je nog niet genoeg na de finale? Het is mogelijk om de echte vibes van de show weer terug te krijgen door de verschillende filmlocaties te bezoeken. Er zijn veel scenes opgenomen in Marokko, Noord-Ierland en IJsland, maar in Kroatië zie je misschien nog wel het meest terug van Westeros.

Kings Landing

De hoofdstad van Westeros en het bolwerk van alle complotten, verraad en politieke spelletjes zijn opgenomen in Dubrovnik. De stad ligt op een schiereiland en is omgeven door hoge kliffen en heuvels. Met de dikke stadsmuren uit de dertiende eeuw is het precies zoals beschreven staat in de boeken. Op vijftien minuten van Dubrovnik vind je de groene tuinen van Kings Landing, in deze tuin werden regelmatig plannen gesmeed door Tyrion, Margaery en vele anderen.

Net buiten de stadsmuren van de stad werd de ‘Battle of Blackwater’ uitgevochten. Stannis viel Joffrey aan om hem van de troon te stoten wat leidde in een bloederig en chaotisch gevecht. Het fort zelf wordt ook wel het Gibraltar van Dubrovnik genoemd en is een historisch symbool van het verzet tegen Venetië.

Op tien minuten varen vanuit Dubrovnik ligt het eiland Lokrum. Dit is een prachtig eiland en tevens een natuurreservaat. In Game of Thrones werd het eiland gebruikt om Qarth te laten zien. Dit is in de serie een eeuwenoude stad met een belangrijke haven. Het is een leuk eiland waar je de fort kan bezichtigen en een duik kan nemen in een zoutwatermeer.

Meereen

Op een hoge heuvel naast Split staat het middeleeuwse fort Klis. Dit is een van de belangrijkste en grootste forten van Kroatië en veel Kroatische koningen hebben hier ooit geleefd. Vanuit het fort kijk je uit over Split en de Adriatische zee en is om die reden gekozen voor het filmen van de slavenstad Meereen. In de serie verdreef Daenerys de slavenhandel en heerste over de stad. Je kunt het hele fort bezoeken zonder touwen of vergrendelde deuren tegen te komen, wat het een mooie ervaring maakt.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *