Stress, stress en nóg meer stress. Het bezoeken van een land dat aan de andere kant van de wereld ligt is over het algemeen echt iets om naar uit te kijken, maar Zoals Johan Cruyf altijd zei: ‘’Elk voordeel heb zijn nadeel’’. Er moet ontzettend veel geregeld worden, wat de nodige stress met zich mee kan brengen. Wat ga je bezoeken? Met welke vluchtmaatschappij vliegen we? En is dat de goedkoopste? Dit zijn vragen waar iedereen met enige inspanning uit kan komen. Veel websites ontzorgen je compleet wanneer het aankomt op vliegreizen of reislocaties. Wat wel een vervelend onderdeel van je reis kan zijn/worden, is het aanvragen/regelen van een visum. In dit geval toegespitst op het land China.

Het aanvragen van een visum voor China

Een visum aanvragen voor China is niet gemakkelijk voor de gemiddelde reiziger. Het is een stuk lastiger wanneer het vergeleken wordt met andere internationale landen. Dit is vooral te merken vanaf het jaar 2019, waar de visum aanvraag voor het land China in zowel in Den Haag als Brussel moet worden gedaan. Dit komt door het feit dat er vingerafdrukken moeten worden afgegeven op beide locaties. Deze verplichting geldt in principe maar eenmalig. De vingerafdrukken en registratie bij beide bureaus gelden voor vijf jaar. Een uitzondering op deze verplichting zijn mensen onder de veertien en boven de zeventig. Zij hoeven zich niet te registreren met hun vingerafdrukken. Ben hierbij ook bereid om vooraf veel persoonlijke informatie vrij te geven om de kans tot het krijgen van een visum te vergroten.

Het verschil tussen een toeristen- en zakelijk visum

Er is een duidelijk maar vooral belangrijk verschil tussen een toeristen en zakelijke visum. Bij het aanvragen van deze visa zit er een duidelijk verschil in de te verschaffen informatie. Vooral bij het land China is dit een significant verschil. Hieronder een aantal vereisten bij het aanvragen van deze twee visa:

Toeristen visum:

  • Vlucht- en hotelboekingen naar het betreffende land.
  • Indien werkloos of gepensioneerd; Bankafschrift met daarop meer dan €6.000 saldo.
  • Indien de reiziger een baan heeft; een werkgeversverklaring met daarin vermelding arbeidssituatie met daarin datum indiensttreding, positie, salaris en reisdoel.

Zakelijk visum:

  • Vlucht- en hotelboekingen naar het betreffende land.
  • Een garantiebrief met daarin datum indiensttreding, positie, salaris en reisdoel.
  • Indien ZZP-er; garantieverklaring, uittreksel Kamer van Koophandel in het Engels en bedrijf dat het bedrijf BTW afdraagt. (kopie aangifte en kopie betalingsbewijs)
  • AVG verklaring

De hierboven genoemde vereisten bij het aanvragen van een visum zijn voorbeelden en lang niet compleet. Het is belangrijk dat hier niet vanuit wordt gegaan! Het is dan ook belangrijk dat bij het aanvragen van een visum voor China de informatie bij een erkend bedrijf wordt gewonnen.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *