Het is  januari en dat betekent dat veel mensen hun vakantie gaan plannen. Heb jij jouw vakantieplannen al vastgelegd? Grote kans dat je nog aan het afwegen bent. Waarschijnlijk denk je nog na over alle opties. Er zijn ook veel opties, kamperen, een resort of op vakantie met de boot.

 

Een vakantie met de boot wordt steeds populairder. Dat is ook niet gek. Het is niet duur om een boot te huren en een bijzonder mooi avontuur. Grote kans dat je wat onbekend bent met deze vakanties. In dit artikel leggen wij je graag uit wat je mee moet nemen op een bootvakantie. 

Documenten, zoals een vaarbewijs 

Uiteraard moet je alle belangrijke documenten, zoals je paspoort meenemen. Vaak denken mensen dat een vaarbewijs verplicht is. Dit is niet het geval. Voor veel boten die je kunt huren, geldt dat je deze kunt besturen zonder vaarbewijs. Deze boten gaan niet hard en mogen daarom worden bestuurd zonder vaarbewijs. Vraag aan de verhuurder of dat ook geldt voor de boot die je gaat huren.  

Kleding & schoenen 

De kleding die jij meeneemt op een bootvakantie, is vergelijkbaar aan kleding je meeneemt op elke vakantie. Gemakkelijk en luchtig! En natuurlijk ook een feestelijke set voor als je een keer luxe uit eten gaat aan wal. Qua schoenen moet je wel een beetje anders nadenken. Het is slim om schoenen mee te nemen met een lichte zool. Zo laat je geen sporen achter. Daarnaast kan het glad zijn op een boot. Denk ook hier over na. 

 

Een andere must-have zijn waterschoenen. Dit is absoluut niet chique of mooi, maar zeker wel handig. Moet je snel het water in, dan voorkom je dat je je voet beschadigt aan bijvoorbeeld een steen. 

Koffer of weekendtas? 

Aan boord is minder ruimte dan in een hotel. Neem dus ook geen grote harde koffer mee. Pak slim in en doe eventueel tussendoor een wasje. Gebruik een weekendtas voor jouw vakantiekleren. Deze weekendtas kun je ook direct inzetten voor de boodschappen. Super handig! 

Oeps overboord gevallen 

Het voorgaande punten moet je zeker meenemen, maar denk ook na over wat je zeker niet mee moet nemen. Je bent zeker niet de eerste en ook niet de laatste, die per ongeluk wat overboord laat vallen. Neem geen sieraden mee of andere waardevolle spullen. De kans is groot dat je het verliest. 

Wat verzorgt de verhuurder? 

Vraag vooraf wat de verhuurder regelt voor jou. Denk aan bedlinnen, handdoeken en theedoeken. Veel verhuurders leveren dit bij de verhuur van hun boten. Dit hoef je dus niet altijd mee te nemen. Zo bespaar jij weer wat ruimte in jouw weekendtas! 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *