Wat zouden we graag weer op wintersport gaan. Lekker erop uit, even de hele Coronacrisis achter je laten. Maar kan dat eigenlijk wel dit jaar? Helaas is het afgelopen jaar een ding duidelijk geworden: niets staat vast. Ook in de skigebieden gaat het van links naar rechts wat betreft de Coronamaatregelen. Dus wat in dit artikel staat kan morgen alweer achterhaald zijn. Toch laten veel mensen zich niet ontmoedigen en bereiden zich voor op een welverdiende wintersportvakantie te gaan. En hoewel de verkoop van skispullen zoals skihelmen en skibrillen nog ver achterblijft, stijgt de vraag ernaar wel nu de wintersportperiode in aantocht is. Wat we nu weten delen we graag met je, maar nogmaals dat kan plotsklaps weer anders zijn. Overleg goed met je reisaanbieder wat wel en wat niet kan voor je afreist.

Welk land is toegankelijk?
Om te beginnen is het slim om een wintersport te boeken als je gratis kunt annuleren en/of omboeken. Veel reisorganisaties hebben door de Coronacrisis hun voorwaarden versoepeld om mensen te bewegen een wintersport te boeken. In grote lijnen kunnen we stellen dat een verblijf in een chalet en een skioord zonder gondels het veiligst is qua besmetting met het Covid-19 virus. Dat neemt niet weg dat in alle bekende skigebieden verschillende regels gelden. Dat kan best verwarrend zijn, ook met betrekking tot je reisverzekering. Laat je daarom niet alleen goed informeren over de reis en de bestemming, maar ook over zaken als verzekeringen.

Kleur bepaalt
We horen het steeds vaker op het nieuws: landen met kleurcodes. We leggen het nog even kort uit. Groen: hier gelden geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s. Geel: het is mogelijk om te reizen, maar waakzaamheid is geboden. Er zijn risico’s. Oranje: hier mag je alleen reizen als het moet. Er gelden risico’s qua gezondheid en veiligheid. Er is een inreisverbod en/of quarantaineverplichting. Rood: alle reizen worden ten zeerste afgeraden.

Regels op de piste
Zoals gezegd gelden op pistes in verschillende skilanden andere regels. Toch zijn er ook algemene maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je straks op je bestemming voor verrassingen komt te staan. Neem voor de zekerheid genoeg mondkapjes mee. In veel landen wordt een ‘buff’ of sjaal ook gezien als een mondkapje. Het is trouwens ook zo dat in veruit de meeste skioorden personeel op en rond de piste regelmatig getest wordt op Covid-19 en dat liften en gondels dagelijks gedesinfecteerd worden.

Pak die piste in stijl
Als je een van de gelukkigen bent die dit jaar toch op wintersport gaat wil je natuurlijk ook een beetje trendy van de piste. Na een sobere periode mag je los! Dat zie je ook terug in de skimode. Veel felle kleuren zoals rood, blauw, geel en roze. Het liefst in glimmend metalic. Ook dierenprint is weer helemaal van de partij. Tijger, panter en zebra… Het kan allemaal. Zorg wel dat je skihelm en skibril een beetje matchen bij je outfit. Hoewel, waarom ook eigenlijk!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *