Je gaat aankomende zomer vast weer op vakantie. Misschien heb je jouw vakantie al wel geboekt naar die camping in Frankrijk of een vakantiepark in Nederland. Wat je wellicht niet weet, is dat die camping of dat vakantiepark er niet zomaar is gekomen. Daar is een heel proces aan vooraf gegaan. In deze blog gaan we je meer vertellen over het aankoopproces van een vakantiepark of camping, ook wel leisure genoemd. We zoomen hier specifiek in op de rol van de makelaar in dit verhaal. Ook wel de leisure makelaar genoemd.

Wat is een leisure makelaar?

Het doel van een leisure makelaar is om de juiste koper of huurder te vinden voor de recreatie- en vrijetijd gerelateerde eigendommen die zij vertegenwoordigen. Een leisure makelaar is een professionele tussenpersoon die zich bezighoudt met de verkoop, verhuur en aankoop van recreatie- en vrije tijd gerelateerd vastgoed. Dit omvat een breed scala aan eigendommen, zoals campings, vakantieparken, hotels, resorts en jachthavens. Het is dus een soort van tussenpersoon.

De werkzaamheden van een leisure makelaar

Wat voor werkzaamheden doet een leisure makelaar precies? De werkzaamheden van een leisure makelaar omvatten het evalueren van de waarde van de eigendommen die zij vertegenwoordigen, het bepalen van een juiste vraagprijs, het opstellen van marketingplannen, het zoeken naar geschikte kopers of huurders, het begeleiden van bezichtigingen en onderhandelingen, en het afronden van transacties. Een leisure makelaar heeft ook uitgebreide kennis van de lokale markt, evenals van wet- en regelgeving met betrekking tot recreatie- en vrije tijd gerelateerd vastgoed.

Een belangrijke taak van een leisure makelaar is het vinden van geschikte kopers of huurders voor de eigendommen die zij vertegenwoordigen. Dit kan inhouden dat zij potentiële kopers of huurders actief benaderen of dat zij adverteren op relevante platforms. Daarnaast zorgt een leisure makelaar ervoor dat de eigendommen op de juiste manier worden gepresenteerd aan potentiële kopers of huurders, bijvoorbeeld door middel van professionele foto’s, plattegronden en beschrijvingen.

Leisure taxatie

Een leisure makelaar kan ook een leisure taxatie uitvoeren. Dit type taxatie omvat het bepalen van de waarde van onroerend goed dat wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals vakantiehuizen, campings, golfbanen en jachthavens. Een leisure taxatie kan nodig zijn voor verschillende redenen, zoals voor het bepalen van de verkoopprijs van een recreatief vastgoed, voor het verkrijgen van een lening voor de financiering van het vastgoed, of voor het bepalen van de huurwaarde van het vastgoed.

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *