Wil je Ben en Jerry ijs kopen? Kijk dan eens bij ijsexpress.nl. Wil je zelf aan de gang met het maken van ijs? Dat kun je zeker thuis doen. Het zelf maken van ijs is een leuke tijdsbesteding voor jou en je familie. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en ook hoeft het niet duur te zijn. Het grote voordeel van het zelf maken van ijs is dat je zelf kunt bepalen wat je toevoegt. Je hebt zelf controle over de smaak en ook heb je zelf controle over wat het ijs bevat. Zo weet je zeker dat je niet te veel suiker en vet binnenkrijgt wanneer je het ijs gaat opeten.

 

De benodigde ingrediënten voor het maken van ijs

Om zelf ijs te maken moet je beginnen met het kopen van slagroom. Bij het kiezen van de slagroom is het aan jou om te bepalen hoeveel vet je wilt toevoegen. Dit vetpercentage in het ijs kun je makkelijk beïnvloeden door slagroom te kiezen met een bepaald percentage. Wil je geen ijs met veel vet? Koop dan slagroom met minder vet. Ook heb je melk nodig om ijs te maken. Bij het kopen van melk is het verstandig om te kiezen voor volle melk in plaats van magere melk, omdat volle melk zorgt voor een steviger ijsje. Magere melk kan ervoor zorgen dat het ijs te vloeibaar en dus waterig wordt.

 

Suiker toevoegen

Ook heb je suiker nodig om de smaak positief te beïnvloeden. Ook voor suiker geldt weer dat je zelf kunt bepalen hoeveel je toevoegt. Wil je een zoet ijs, dan kun je extra suiker toevoegen. Heb je echter de bedoeling om te zorgen voor een wat gezonder ijsje, dan kun je ervoor kiezen om minder suiker toe te voegen. Het zelf maken van ijs geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je wilt doen.

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *