Het is vaak moeilijk te begrijpen waar de prioriteit ligt en wat de belangrijkste taak is. Natuurlijk, als je nieuw bent bij het bedrijf of in de branche moet je nog veel leren, geef jezelf daar ook voldoende tijd voor. Je zal sneller bijleren dan je denkt, eens je wat vertrouwen hebt en weet welke taken harde deadlines hebben kan je ook prioriteiten stellen. Niet al het werk is even belangrijk en sommige taken hebben een (strikte) deadline. Het rangschikken van je prioriteiten zal je helpen wanneer je de agenda inplant. Zo weet je ook voor de activiteiten buiten jouw werkzaamheden hoeveel tijd je daar nog voor hebt en wanneer je die kan inplannen. Denk maar aan de sportschool of als je een specifieke sport beoefent, verlies die zeker niet uit het oog maar plan die mee in. Bovendien kunt u ook taken prioriteren die bijdragen aan uw succes.

Leer met uitstelgedrag om te gaan

Een van de meest voorkomende vormen van uitstelgedrag is dat het niet ongewoon is om te wachten tot de deadline. Maar het is belangrijk om alles tegelijkertijd op te nemen en niet tot het laatste moment te wachten. Zo voorkomt u zoveel mogelijk angst en stress maar stelt u ook de koper als de werkgever tevreden wanneer het werk sneller klaar is. Daarom is het erg handig om te weten welk deadlines harde deadlines zijn en welke opdrachten prioriteit zijn. Het is niet omdat iets minder prioriteit heeft of geen harde deadline heeft dat het niet tijdig klaar moet zijn. Streef voor iedere opdracht dat je het tijdig kan communiceren naar de klant of werkgever. Verdeel grote taken in verschillende deeltaken om een duidelijker overzicht te krijgen van wat je allemaal moet doen.

De juiste outfit voor iedere gelegenheid

Wanneer je naar netwerkevents gaat of voor andere zakelijke gelegenheden weg moet, probeer dan ook aan de kledij te denken. Een deftig bloesje met een leren laptoptas komt al helemaal anders over dan wanneer je in je trainer gaat. Plevier biedt een mooi assortiment tassen waaronder business tassen aan, zowel voor heren als voor dames.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *