Manuka honing is een bijproduct van de manuka plant, die voornamelijk in Nieuw-Zeeland groeit. De honing smaakt anders dan de traditionele honing en heeft tevens een meer romige structuur. Wat manuka honing uniek maakt, is dat het een helende eigenschap heeft en gezondheidseffecten met zich meebrengt. Het is de meest wetenschappelijk onderzochte honing ter wereld. De honing blijkt een antibacteriële en wondhelende werking te hebben. Ben je benieuwd naar de werking van deze honing en waar je deze kunt aanschaffen? Lees dan gauw verder!

Werking

Manuka honing wordt ook wel de “tea trea” van Nieuw-Zeeland genoemd. Je kunt de honing namelijk net zoals de bekende “tea trea” olie op de huid smeren, wat goed zou moeten werken tegen ontstekingen. De honing is natuurlijk ook geschikt voor oraal gebruik. Zo kun je het bijvoorbeeld in de ochtend nuttigen op een lege maag. Neem dan 1 à 2 theelepels en laat dit smelten op de tong. Vermijd ander voedsel in de daarop volgende 15 minuten. Bewaar de honing nooit op plekken boven de 40 graden. Manuka honing kan dan namelijk de werkzame stoffen verliezen. De hoge temperaturen kunnen de honing namelijk beschadigen. Indien je allergisch bent van bijensteken en/of honing, doe je er verstandig aan eerst je huisarts te contacteren vooraleer je de manuka honing gaat nuttigen.

Waar vind je manuka honing?

Je kunt deze honing eenvoudig online bestellen op Honingwinkel.nl. Naast verscheidene soorten manuka honing, verkopen ze hier nog een heleboel andere soort honingen. Je kunt op deze webshop dus terecht voor al jouw favoriete honingsoorten. Ook verkopen ze verzorgingsproducten zoals shampoo en conditioner met honing als werkende ingrediënt. Bestellingen die op werkdagen vóór 15u worden gedaan, zijn morgen in huis. De verzendkosten zijn €4,70 en bij bestellingen van meer dan €40,- is de verzending gratis.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *