Heerlijk een lekker dagje varen en ultiem genieten van het vrije gevoel dat varen geeft wie wil dat nou niet? Maar ook bij varen ligt een ongeluk of aanvaring in een klein hoekje, zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid bent voordat je op de boot stapt. Maar waar moet je nou eigenlijk extra op letten wanneer je gaat varen? In deze blog leggen wij de meest belangrijke punten aan jou uit.

 

Het weer

Voordat je het besluit gaat maken om te varen check dan eerst altijd het weer en de daarbij horende weersverwachting zodat je altijd weet wat je voor weer je staat te wachten.

 

Technisch Onderhoud

Niemand wil bootpech hebben terwijl ze lekker aan het varen zijn, zorg er daarom ten alle tijden voor dat jouw boot technisch tiptop in orde is, zowel de boot zelf als de motor en de (buitenboord)motoronderdelen. Let hier ook bij op dat wanneer je een onderdeel van jouw (buitenboord)motor vervangt dan ook een onderdeel van het zelfde merk. Heb je bijvoorbeeld een Suzuki motor, zorg dan dat je Suzuki buitenboordmotor onderdelen gebruikt voor de reparatie.

 

Vaarregels

Zorg ervoor dat je de vaarregels goed kent in die ook in de praktijk toepast, kijk altijd goed om je heen en houd rekening met anderen. Geef ook alle beroepsvaartuigen de ruimte deze vaartuigen zijn zwaar en groot en kunnen niet snel stoppen.

 

Alcoholvrij varen

Net als bij het wegverkeer geldt ook bij het vaarverkeer een bepaalde grens waar je onder moet blijven kijkend naar het aantal promille alcohol je in je lichaam mag hebben. Deze grens is gezet op 0,5 promille.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *