Voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn en een leuke vakantie willen boeken. Een fysieke beperking of handicap hoeft geen reden te zijn om met vakantie thuis te blijven. Je vindt hier de mooiste mindervalide bungalows en aangepaste vakantiehuizen.  Ook voor een aangepaste vakantie op een vakantiepark of minder validen groepsaccommodatie. Je kunt dus ook met een grote groep een mindervalide vakantie boeken.

Mindervalide vakantie Nederland

Indien je als mindervalide een  vakantie in Nederland wilt boeken, heb je de keuze uit meer dan 50 aangepaste vakantiehuizen en mindervalide bungalows. De verschillen tussen de aanpassingen zijn groot.  Het is mogelijk een volledig aangepaste vakantiewoning in Nederland te huren. Rolstoelvriendelijk en met aangepaste badkamer, toilet, keuken en hoog/laag bed.  Maar als je slechts een geringe fysieke beperking hebt, kun je ook een drempelvrije bungalow in Nederland huren. Dergelijke mindervalide bungalows hebben vaak brede doorgangen en zijn in het geheel met een rolstoel toegankelijk.

Aangepaste vakantiewoning aan zee

Ook met een fysieke beperking kan je een vakantie aan zee boeken. Een aangepast vakantiehuis aan zee moet dan wel een parkeerplek direct naast het vakantieverblijf hebben en zeezicht is prettig. Of je nu een aangepaste vakantiewoning aan zee in Nederland, Spanje, Italië of Griekenland wilt boeken, het aanbod aangepaste vakantiehuisjes aan zee is relatief klein. Als je een mindervalide vakantie aan zee wilt boeken, is het zaak deze bijtijds te reserveren. Met wat geluk heb je dan ook nog recht op vroeg boek korting.

Als groep een mindervalide vakantiewoning huren.

Als je met meer dan 8 personen aan aangepaste vakantiewoning wilt boeken, kom je in de categorie aangepaste groepsaccommodaties terecht. Er zijn voor grote groepen mindervalide groepsaccommodaties te huur tot wel 40 personen. Meestal kan een aangepaste groepsaccommodatie in combinatie met zorg ingekocht worden. Zo kan je een zorgvakantie met aandacht boeken.  De meeste zorgverzekeraars kunnen ook voor extra hulpmiddelen zorgen op je vakantieadres. Dat maakt een aangepaste vakantie voor bijna iedereen mogelijk.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *