Steeds vaker reizen mensen op en neer naar allerlei verschillende landen. Of dit nu voor vakantie is of zakelijk, je wilt je graag veilig voelen en de veiligheid voor jouw spullen waarborgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor jezelf en jouw spullen dus zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten zodat jij en jouw spullen veilig zullen blijven tijdens de reis.

Jouw bagage veilig opgeborgen

Naast jouw eigen veiligheid is het fijn als jouw spullen, waar bijvoorbeeld ook dure sieraden of apparatuur bij kunnen zitten, veilig en goed opgeborgen kunnen worden zodat jij je geen extra zorgen hoeft te maken over jouw spullen. Kijk voor het reizen naar de best geteste koffers en bedenk of het voor jouw reis handig is om zo een koffer te hebben. Vooral op zakenreizen met dure laptops en andere apparatuur kan het fijn zijn om te weten dat jouw koffer en jouw bagage veilig en heel op jouw bestemming(en) aankomen.

Bekijk de omgeving

Tijdens jouw reis is het in ieder geval fijn om te weten waar je bent. Dat klinkt gek maar laat je vooral bij aankomst en belangrijke momenten zoals een busreis of een rit met de taxi niet afleiden door je telefoon en bekijk de omgeving. Zo ben je je bewust van jouw omgeving en de mensen die je ziet en tegenkomt. Daarnaast kun je ook sleutelplaatjes opzoeken zoals een bank, een ziekenhuis of een drogisterij zodat jij in een noodgeval in ieder geval weet waar ongeveer de dichtstbijzijnde plek is waar je naartoe kunt.

Ook is het verstandig om te weten wat voor mensen op welke plekken zijn en een beetje de locals te herkennen. Dit kan al een veiliger gevoel geven als je wat contact legt met lokale mensen zodat zij jou ook ‘herkennen’. Want ook de best geteste koffers kunnen meegenomen worden en dan ben je verder van huis.

Bereid je voor

Niet geheel onbelangrijk is het voorbereiden op de reis. Naast de lekkerste restaurants en de leukste attracties te bekijken is het ook verstandig om als je bijvoorbeeld naar een sterk religieus land gaat je voor te bereiden op het feit je wellicht op sommige plekken bepaalde kledingstukken niet aan mag of een sjaaltje over jouw haar moet doen uit religieuze overtuigingen. Bereid je dus voor op de cultuur en de gewoontes die zij in het land hebben om zo respectvol mogelijk te zijn naar de bewoners van het land.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *