Sluit je ogen eens en denk terug aan de allermooiste reis die je hebt gemaakt. Het ontdekken van nieuwe plekken. Het ontmoeten van andere mensen en kennismaken met een andere cultuur. Die grappige situatie, die je alleen maar tegen kunt komen tijdens een ontspannende reis in het buitenland. Als het aan jou ligt stap je nu weer in het vliegtuig op weg naar je volgende avontuur!

Helaas is het niet meer zo simpel. Met alle maatregelen die genomen worden om de verspreiding van een virus te beperken, is op vakantie gaan naar een ander land niet altijd mogelijk. Hoe graag je ook wilt, vandaag moet je thuisblijven.

Dwang in de zorg

Voor sommige mensen is het de dagelijkse realiteit dat zij zelf niet meer mogen kiezen wat ze wel en niet doen. Mensen die zorg nodig hebben, maar dit eigenlijk helemaal niet willen. Maar iemand tegen zijn wil in helpen, dat is ook niet iets wat je zomaar even doet. Daarbij moet je omgaan met weerstand. En vaak ook boosheid en verdriet. Om ervoor te zorgen dat ook mensen die zorg nodig hebben worden beschermd en dat ze zoveel mogelijk zelf de regie blijven houden is er een wet gekomen. En in de Wet zorg en dwang e-learning wordt daarover alles uitgelegd met behulp van goed te volgen voorbeelden.

Reizen komt wel weer

Oké, nu is het even niet zo leuk dat je niet zomaar even in Curaçao op het strand kunt gaan liggen. En dat je niet met je rugzak op heel Azië kunt gaan ontdekken. Maar de kans is groot dat die tijd wel weer terug komt. Dus hoe vervelend het ook allemaal is, de tijden zullen weer gaan veranderen. En voor nu? Ga nu eens gewoon lekker je eigen stad ontdekken. Hoe dichter bij huis, hoe minder oog we vaak hebben voor al het moois wat daar te vinden is. Dus trek je wandelschoenen aan en maak eens een flinke wandelingen door de straten en over de pleinen waar je normaal alleen maar doorheen racet met je auto of op de fiets. Laat je verrassen dichtbij huis!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *