Frankrijk is een van de beroemdste landen ter wereld. De redenen hiervan zijn de oude cultuur en lange beroemde geschiedenis, de Franse keuken uiteraard de kunst en de chansons. Het is ook een zeer populaire bestemming voor vakanties. Als je op zoek bent naar een bijzondere plek om te bezoeken of er even helemaal tussenuit wilt, overweeg dan om een reis naar Frankrijk te maken. Er zijn zoveel dingen die je daar kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld naar een camping Frankrijk om te genieten van de prachtige natuur die het land te bieden heeft.

Ga kamperen in de Ardèche

Camping Ardèche is een geweldige manier om het Franse platteland te ervaren. De Ardèche heeft veel mooie dorpen en steden. Op deze manier kun je je onderdompelen in de cultuur. Er zijn ook veel wandel- en fietspaden voor buitenactiviteiten. Het is ook een geweldige plek om te bezoeken als je van wijn houdt. De wijngaarden in de Ardèche produceren enkele van de beste wijnen van Frankrijk. Je kunt een van hun vele wijnhuizen bezoeken en zien hoe ze hun wijn maken of zelfs een rondleiding door de wijngaarden maken.

Bezoek een kasteel aan de rivier de Loire

De rivier de Loire is de langste rivier van Frankrijk en er zijn veel kastelen langs de oevers. Een van de bekendste kastelen is Château d’Amboise, gebouwd door Karel VIII van 1494 tot 1514. Het kasteel is sindsdien in het bezit geweest van veel verschillende families, maar het is altijd een prachtige plek gebleven om te bezoeken.

Bezoek de Pont du Gard

De Pont du Gard is een Romeins aquaduct dat werd gebouwd in 50 na Christus. Het is het beroemdste Romeinse aquaduct ter wereld en het ligt aan de rivier de Gard in de buurt van Avignon en Nmes in Zuid-Frankrijk. De Pont du Gard is een van de slechts twee UNESCO werelderfgoedlocaties in de Provence Alpes-Côte d’Azur.

Bezoek de wilde kust van Normandië

De wilde kust van Normandië is een kuststrook in Normandië, Frankrijk. Het is een geweldige plek om te wandelen en fietsen, maar heeft ook een aantal prachtige stranden. Het gebied staat bekend om zijn mogelijkheden om vogels te spotten.

Bouillabaisse eten in Marseille

Als je op zoek bent naar zeevruchten, hoef je niet verder te zoeken dan Marseille. De stad heeft een lange geschiedenis als havenstad en is als zodanig beroemd om zijn bouillabaisse. Dit is een traditionele zeevruchten stoofpot gemaakt met vis, schaaldieren en groenten. Het gerecht is oorspronkelijk ontwikkeld door vissers die op zee iets gezonds nodig hadden om te eten. De bouillon wordt meestal geserveerd met brood om de bouillon op te nemen. Daarnaast wordt het geserveerd met wat knoflook botersaus.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *