Voor je het weet is het zover. Je staat boven aan de piste en beneden je zie je het dal liggen waar jij heen moet. De eerste keer wintersport zal altijd spannend zijn. Het glijden van de pistes is spannend, maar ook de voorbereiding zal een nieuwe ervaring zijn en niet te vergelijken met andere vakanties die je ooit hebt gehad. Wij hebben voor jou een aantal tips zodat jij voorbereid de berg af kan.

Kies een makkelijk skigebied

Er is veel verschil in skigebieden. Sommige gebieden zijn groot en makkelijk te begaan, een ander gebied zal meer bospaden en dal afdalingen kennen. Als beginner is verstandig om een skigebied te kiezen die wat bekender is en waar veel blauwe pistes te vinden zijn. In een bekender gebied zijn de voorzieningen vaak beter en de pistes makkelijker.

Praktisch is belangrijker dan mooi

Misschien weet je het nog niet, maar een wintersport staat niet bekend om de mooie outfits. Je kan hele leuke wintersportkleding vinden, maar het belangrijkste is dat de kleren warm zijn en er geen sneeuw in kan komen als je valt. Ook skischoenen voelen niet lekker aan tijdens het lopen maar dat is helaas niet anders.

Lessen zijn voor iedereen

Wees niet bang om les te nemen in skiën of snowboarden. Het is sowieso veiliger om het te leren onder begeleiding dan het zelf te gaan proberen. Je kan er voor kiezen om privéles te nemen of in een groep te lessen. Groep lessen zijn een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en als je het zo snel mogelijk wilt leren is een privéleraar een slimme optie.

Après-skiën

Als je gaat wintersporten moet je eigenlijk ook een keer Après-skiën. Mensen blijven na het skiën in de bergbarretjes op of onderaan de piste nog graag even hangen om een drankje te doen en mee te zingen en dansen op traditionele muziek. Het is een gezellige ervaring en je kan het zo laat maken als je zelf wilt. Pas wel op dat je niet te dronken van de piste af moet!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *