Wanneer de dagen langer worden en de zon steeds meer begint te schijnen, betekent dat dat het tijd is om te kamperen. Lange dagen, misschien wat koel water om in te zwemmen, frisbees, kooklessen en familieplezier – dit zijn slechts enkele van de redenen waarom zoveel mensen van kamperen in de zomer houden.

Er is een speciaal gevoel om wat kleren te pakken, een koelbox vol eten in te pakken en de weg op te gaan voor de ontspannen sfeer van een camping. Haal het meeste uit uw zomerse kampeer trip dit jaar met deze manieren om comfortabel en koel te blijven, zelfs bij warm, vochtig weer.

Hoe blijf je koel tijdens het kamperen in de zomer?

21 juni is misschien wel de langste dag van het jaar, maar de heetste dagen van de zomer komen vaak daarna – het is een effect dat bekend staat als de vertraging van de seizoenen. Dat komt omdat de oceanen langzaam zonnewarmte opslaan en het bergsneeuwpakket smelt, beide samenzwerend om hun warmte af te geven lang nadat de zonnewende is verstreken.

Dat betekent manieren vinden om koel te blijven tijdens het kamperen bij 30 graden in juli, augustus en september. Laten we eens kijken naar enkele van de beste kampeertips voor de zomer om je koel te houden.

  1. Demontage van uw tent tijdens de dag

Als het overdag heet is, gedraagt ​​je tent zich als een kas. Het absorbeert de zonnestralen en wordt een opslagplaats voor warmte, waardoor het terugkomen in de tent voelt alsof je in een sauna stapt.

Bovendien, en misschien nog belangrijker, doen bijna geen stoffen het goed bij blootstelling aan direct zonlicht. Synthetisch tentdoek is geen uitzondering. Of het nu nylon of polyester is, het is altijd een goed idee om je tent overdag neer te halen. Als u dit doet, wordt de levensduur van de tent verlengd en kunt u hem veel langer gebruiken.

Het is een goede gewoonte om uw tent na het ontwaken uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten zodra de zon onder is. Het is misschien wat meer werk om dit te doen, maar het is de moeite waard voor zowel de lagere temperatuur als de voordelen voor uw tent.

  1. Stel je tent op in de schaduw

Als je een kampeerplek in de schaduw kunt vinden, neem die dan. Door bomen het zonlicht te laten absorberen, in plaats van je tent, zul je een heel eind koel blijven. De truc hier is om ervoor te zorgen dat je weet waar het pad van de zon overdag zal komen.

Pak een kompas, dat nu bij veel smartphones wordt geleverd, en zoek uit waar de zon langs de hemel komt.

 

Als de bomen waar u onder geparkeerd staat voldoende schaduw bieden van de zon onder alle hoeken, gefeliciteerd: u kunt uw tent misschien overdag laten staan.

  1. Gebruik een reflecterende schaduwdoek

Het gebruik van een reflecterend schaduwdoek is een van de beste tips om koel te blijven tijdens het kamperen. Deze schaduwdoeken reflecteren zonlicht terug naar de hemel, waardoor alles in de schaduw veel koeler blijft. Het idee bij het kamperen is om ze te gebruiken om je tent of sociale ruimte te blokkeren voor direct zonlicht. Met schaduwdoeken kunt u zelfs na het opkomen van de zon slapen, wat elke ervaren kampeerder weet wanneer het ‘sauna’-effect echt in het spel komt.

Een schaduwdoek werkt het beste als deze aanzienlijk boven de tent staat. Dat betekent dat er minimaal 12 inch ruimte moet blijven tussen de bovenkant van de tent en het schaduwdoek, waardoor er lucht over de tent kan stromen en dingen kunnen afkoelen.

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *