Elk jaar vertrekken duizenden Nederlanders met de auto naar de bekende en minder bekende wintersportgebieden. In de meeste wintersportgebieden zijn sneeuwkettingen verplicht. Moet jij nog sneeuwkettingen kopen? Dan geven wij je graag handig advies en praktische tips.

In welke landen zijn sneeuwkettingen verplicht?

In vrijwel alle wintersportgebieden is het verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, waar het bij winterse omstandigheden verplicht is om sneeuwkettingen in bezit te hebben. Dit wordt aangegeven door een blauw rond bord met daarop een witte autoband met sneeuwketting. In Oostenrijk zijn kunststof sneeuwkettingen verboden en in sommige landen hebben auto’s met vierwielaandrijving ontheffing van sneeuwkettingen. Als deze ontheffing geldt dan wordt dit aangegeven onder het sneeuwketting verkeersbord. Sneeuwkettingen om je banden zijn enkel toegestaan op besneeuwde wegen.

Waar moet je op letten bij het kopen van sneeuwkettingen?

Als je op zoek gaat naar de juiste set sneeuwkettingen is het belangrijk om de bandenmaat van je auto te weten. Deze maat staat op de zijkant van je autoband. Veel sneeuwkettingen zijn geschikt voor meerdere bandenmaten. Het is belangrijk om altijd goed te checken of je bandenmaat ertussen staat. Ook moet je letten op de ruimte tussen de wielen en de wielkast. Bij brede banden is er in de wielkast niet genoeg voor traditionele sneeuwkettingen, dan moet er gekozen worden voor loopvlak sneeuwkettingen.

 

Het monteren van de sneeuwkettingen is vrij gemakkelijk. Je legt de sneeuwkettingen namelijk om de wielen die aangedreven worden. Bij een auto met voorwielaandrijving worden de kettingen dus om de voorbanden gelegd. Voordat je de sneeuwkettingen gaat monteren is het verstandig om het instructieboekje goed door te lezen en thuis al eens geprobeerd te hebben om de sneeuwkettingen om de banden te leggen. Dit kan je maar beter goed kunnen, dan scheelt een hoop stress als het tijdens je wintersportvakantie niet soepel lukt.

Online sneeuwkettingen kopen

Ga je dit jaar op wintersport? Dan is het verstandig om een geschikte set sneeuwkettingen te zoeken. Sneeuwkettingen kunnen erg verschillen in prijs. Wij adviseren altijd om niet voor de goedkoopste sneeuwkettingen te gaan. Deze hebben vaak toch een minder lange levensduur en kunnen schade aan je wielkast veroorzaken. Kies voor een bekend merk en lees ervaringen van anderen. In de webshop van Sneeuwkettingen4u vind je een uitgebreid assortiment topkwaliteit sneeuwkettingen voor een scherpe prijs. Een echte aanrader!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *