Single reizen zijn een hele goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Een vakantie samen beleven is het startpunt van vaak goede vriendschappen en een ideale manier om een land te verkennen.

Single reizen worden vooral vaak geboekt door mensen die even geen reisgenoot kunnen vinden. Aansluiten bij een groep anderen is dan een fijne oplossing en een stuk leuker dan helemaal alleen op reis gaan.

Het is dus niet zo dat je single moet zijn of niet samen met iemand anders kunt reizen. Het woord single reis geeft vooral aan dat het grootste deel van je reisgenoten solo hebben geboekt.

Reizen met mensen van je eigen leeftijd

Het belangrijkste bij het boeken van een vakantie, zeker als je alleen reist, is het vinden van aansluiting. Om die reden boek je bij Simi Reizen altijd een singlereis voor reizigers tussen de 18 en maximaal 32 jaar. Niet omdat oudere mensen niet leuk kunnen zijn, maar wel omdat je dan weet dat je in een groep met relatief jonge mensen terecht komt.

Het grote voordeel? We kunnen ons reisprogramma er ook op afstemmen. Dat betekent: meer avontuur, betere plekken waar ook ‘s avonds wat te beleven is en iedereen in dezelfde range. We snappen dat iemand van 18 een ander leven heeft dan iemand van 32, maar over het algemeen werkt het heel goed samen.

Waarheen op single reis?

Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om je aan te sluiten bij een groepsreis met andere jongeren. Veel hangt af van wat je zelf zoekt. Ben je een cultuurliefhebber? Dan is Toscane wellicht iets voor jou. Hou je van wandelen? Kijk dan naar de groepsreizen naar Ierland of Noorwegen. Zoek je strand en uitgaan? Dan is Kroatië of Griekenland een aanrader.

Single reizen ideaal voor verre rondreizen

Maar, ook buiten Europa is het aansluiten bij een single reis geliefd. De belangrijkste reden? Het is vooral heel veel gezelliger. Je hoeft niet zoveel zelf te regelen als wanneer je alles los boekt en je hebt gelijk de aanspraak van een hele groep mensen.

Daarnaast is het verschil in prijs vaak niet significant groter dan wanneer je alles zelf boekt, vooral omdat je met een groep vaak goedkoper kunt verblijven dan individueel. Ook voor transfers en dergelijke is het met een groep vaak goedkoper om te reizen dan wanneer je zelf op pad gaat.

Buiten Europa kun je onder andere op reis naar bijvoorbeeld Costa Rica, Colombia, Cuba, de Verenigde Staten, Canada, Thailand, Sri Lanka en Bali. Volop keus en helemaal afhankelijk van wat je zoekt. Je sluit je aan bij een groep en reist samen met die groep af richting de reisbestemming van je keuze. Door te kiezen voor groepstickets weet je ook nog eens zeker dat je samen die kant op reist. Wel zo prettig bij een lange vlucht, zeker als je nog niet vaak gevlogen hebt.

Twijfelen over een single reis?

Het boeken van een single vakantie is voor veel mensen best even een drempel. We zien dan ook vaak dat mensen onnodig lang twijfelen, om vervolgens te zien dat je “gewoon” een vakantie boekt, met “gewone” leuke mensen die ook op vakantie gaan. Doordat je allemaal dezelfde bestemming hebt gekozen, heb je dat in ieder geval al met elkaar gemeen.

Te lang twijfelen heeft vaak tot gevolg dat de reis van jouw keuze ofwel vol zit, ofwel duurder wordt. De meeste singlereizen zijn trouwens pakketreizen, wat als groot voordeel heeft dat je automatisch onder een garantieregeling valt. Daarmee is je reissom altijd beschermd en kun je met een gerust hart boeken.

De beste reisbestemmingen voor singles

Welke reis het beste bij je past is een persoonlijke afweging. Sommige reizen zijn meer gericht op natuur en cultuur, terwijl je bij andere singlereizen meer te maken hebt met strand en steden. Wat bij jou past moet je dus echt zelf bedenken, maar we hebben wel een lijstje voor je met de populairste reisbestemmingen voor singles in 2023:

  1. Costa Rica – als land een ideale kennismaking met Latijns-Amerika. Costa Rica heeft een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur en is vergeleken met andere landen in de regio veilig. Daarnaast heeft Costa Rica indrukwekkende natuur, vulkanen, prachtige stranden en een hele fijne vibe. De jungle en regenwouden zorgen daarnaast voor nog meer afwisseling en maken Costa Rica tot een ideale reisbestemming om en te genieten van avontuur, maar ook van zon en strand.
  2. Kroatië Deluxe – je vliegt naar de levendige stad Split in het zuiden van Kroatië. Je retourvlucht is inbegrepen, evenals een heerlijk appartement vlakbij het strand. We vullen je singlevakantie aan met activiteiten en excursies, zodat je een compleet pakket boekt en je reisgenoten goed leert kennen. Split is een stad waar je ook nog eens perfect kunt uitgaan!
  3. Rondreis Ierland – dicht bij huis, maar toch heel anders. Ierland is een perfecte reisbestemming voor natuurliefhebbers en liefhebbers van wandelingen, kastelen en gezelligheid. Deze rondreis is ontzettend populair, niet in de laatste plaats vanwege de fijne lokale partner die alles ter plaatse regelt.
  4. Sri Lanka – doordat Sri Lanka een eiland is, is alles wat compacter dan in bijvoorbeeld India. Op Sri Lanka kunt je olifanten spotten, genieten van een heel andere cultuur en prachtige tempels zien, veel outdoor activiteiten beleven en natuurlijk die beroemde treinrit maken die je op alle foto’s van Sri Lanka tegenkomt.
  5. Rondreis Bali – Bali is een plek die zichzelf niet hoeft uit te leggen. Heerlijke stranden, veel sfeer en gezelligheid, veel plekken waar je lekker kunt eten en drinken en prachtige natuur. Er zijn weinig mensen die niet op reis naar Bali zouden willen, dus ga ervoor!

 

Laat je dus vooral niet tegenhouden! Zoek de singlereis die bij jou past, boek en geniet!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *