Reizen met eigen vervoer geeft enorm veel vrijheid aan je reis. Je kunt (bijna) overal komen, op het moment dat het jou uitkomt. Nooit wachten op een bus of trein en geen dure vliegtickets of transfers. Je pakt simpelweg je voertuig en gaat.

Motor

Een motor is een ideaal voertuig voor een avontuurlijke vakantie. Je kunt de meest bijzondere routes plannen en de momenten die je doorbrengt op de motor tellen echt mee in het vakantie en reisplezier. Alles wat je met backpacken mee zou kunnen nemen kun je ook meenemen op een motor. Je kunt dus makkelijk kamperen, maar voor wat mee luxe parkeer je ook zo bij een hotel. Bijkomend nadeel is wel dat je brandstofkosten hebt en je moet je motor verzekeren.

Auto

De auto is ook een heerlijke optie voor een roadtrip. Je bent iets meer gebonden aan bepaalde wegen dan met een motor, maar je komt nog gemakkelijk overal waar je wil komen. Groot voordeel van de auto is dat je veel spullen en mensen mee kunt nemen. Als je gaat kamperen kan dus ook je koelbox en je koffieapparaat mee en als je voor hotels kiest kun je wat extra outfits meenemen. Ook voor de auto geld dat je brandstofkosten hebt en je moet ook je auto verzekeren.

Fiets

De reden dat ik brandstofkosten benoem, is omdat we ook een optie is zonder brandstofkosten. Met een fiets ga je misschien minder hard en kom je niet zomaar in het zuiden van Spanje, maar het is wel een enorm avontuurlijke en uitdagende manier om te reizen. Zo ben je beperkt in wat je meeneemt, want alles wat je meeneemt moet je zelf meezeulen. Maar je kunt enorm bijzondere routes maken en je hebt alle tijd om alles tot je te nemen.

Brommer

De laatste optie die ik wil benoemen zit hiertussen in. Met de brommer ben je sneller dan op de fiets, maar je hebt nog steeds die rustige langzame vakantiegevoelens. Je hoeft minder te sjouwen en brandstof en verzekering zijn goedkoper dan de auto of de motor.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *