Ben jij je aan het beramen op plannen voor een veelzijdige vakantie waarbij je niet alleen allerlei leuke activiteiten onderneemt, maar ook culinair kunt genieten? Dan is Frankrijk voor jou ongetwijfeld het vakantieland der vakantielanden! Wat een vakantie naar dit land extra leuk maakt, is dat elke streek wordt gekenmerkt door een eigen eetcultuur met bijpassende regionale delicatessen. Wil jij tijdens je aankomende vakantie ultiem genieten van een rijke gastronomie, met een prachtige omgeving als decor en de zon in je gezicht? Lees dan vooral nog even verder, want in dit blog inspireren we je met onweerstaanbaar lekkere delicatessen en mooie wijnen waarvan je tijdens een Bourgondische vakantie in de Dordogne naar hartenlust kunt proeven. 

 

Proeven van de Noix du Périgord

Noten, aardbeien, de zachte geitenkaas cabécou, zwarte truffels en foie gras, geven ieder exquise gerecht uit de Franse keuken een smaakvolle finishing touch. Deze schatten uit de natuur, smaakvolle boerenproducten en heerlijk zoete vruchten, zijn allemaal te vinden in de Dordogne. Ze zijn het levende bewijs van de culinaire rijkdom van de streek en een feest voor alle fijnproevers. Deze streekproducten zijn niet alleen tongstrelend lekker, maar ook een lust voor het oog. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schitterende boomgaarden met walnotenbomen in de Dordognevallei. In het groene heuvelachtige landschap langs de oevers van de rivier de Dordogne worden al honderden jaren bomen geplant waaraan de wereldberoemde Noix du Périgord groeit. Deze walnoten worden verwerkt tot wijn, olie, meel, likeur en hartige en zoete taarten. Niet voor niets wordt de oogst van de Noix du Périgord jaarlijks uitbundig gevierd op gezellige walnootfestivals die het bezoeken meer dan waard zijn. 

 

Romige smaaksensatie 

Spreek jij kaas het liefste uit als fromage? Ook dan kun je je hart ophalen in de Dordogne, bijvoorbeeld aan de verfijnde Rocamadour-geitenkaas. Al sinds de vijftiende eeuw wordt dit heerlijk smeuïge rauwmelkse geitenkaasje – dat ook bekend staat als cabécou – gemaakt op de hoogvlaktes van de Causses du Quercy. De kaas ontleent de naam aan de woorden cabre en cou die letterlijk petite chèvre (klein geitje) betekenen. De cabécou uit Rocamadour smelt op je tong en daarbij komt een subtiel nootachtig en romig aroma vrij. Deze geitenkaas smaakt keer op keer naar meer, of je de Rocamadour nu eet in een salade met walnoten en honing of op een knapperig stukje Croustilot-brood. Wil je de smaaksensatie helemaal compleet maken? Schenk er dan een mooi glas wijn bij in, zoals een Amadour of een Glanes die worden geproduceerd in de wijnhuizen gevestigd in de Dordognevallei. 

 

Comfortabele vakantievilla 

Om je te kunnen laven aan al het lekkers uit de veelzijdige streek zoek je natuurlijk een comfortabele uitvalsbasis die van alle gemakken is voorzien. Ook op dit gebied zit je goed in de Dordogne, want de streek herbergt verschillende mooie vakantieparken. Een luxe vakantiehuis in de Dordogne van een gerenommeerde keten biedt je de perfecte combinatie tussen rust en reuring, en in je eigen keuken kun je het culinaire genieten nog eens heerlijk voortzetten.

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.