Ga je op reis naar Den Bosch en wil je meer weten over de omgeving van Brabant? Op zoek naar een mooi hotel om te overnachten en om van daaruit de omgeving te verkennen? Lees dan snel verder.

Vestingstad ‘s-Hertogenbosch

Geniet in ‘s-Hertogenbosch van de echte Bossche Bol van Bakkerij Jan de Groot. Breng een bezoek aan de Sint-Janskathedraal, maak een wandeling door de historische binnenstad, of geniet van een boottocht op de Dieze. Ontdek de leuke boetiekjes, winkels en terrassen.

Kastelen en landgoederen

Ook voor de liefhebbers van kastelen ben je in dit gedeelte van Brabant op de juiste plek, onder andere de kastelen Kasteel Maurick, Herlaar en Kasteel Heeswijk liggen op steenworp afstand van Den Bosch.

Op zoek naar een Hotel in Den Bosch? Wat dacht je van een hotel aan rivier de Dommel, waar je vanaf het landgoed kunt varen naar de binnenstad, en waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Trek de natuur in

Vanuit de binnenstad loop je zo Het Bossche Broek in. Den Bosch kent daarnaast ook vele andere parken, zoals het Engelenmeer en de iets verderop gelegen IJzeren Man in Vught. Ontdek ook de vele natuurgebieden vlakbij Den Bosch, zoals de Oisterwijkse Bossen & Vennen, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en De Maashorst. Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek de ruim 5000km aan knooppuntenroutes.

Rijkdom aan parken en musea

Bezoek de Efteling: Wereld vol Wonderen met spannende achtbanen, betoverende attracties, een sprookjesbos en spectaculaire parkshows. Of ga op safari bij Safaripark Beekse Bergen. Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum over de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Breng ook een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught: een herdenkingsplaats met museum over het concentratiekamp Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *