De zomermaanden komen dichter en dichterbij en dit geeft menig Nederlander de tijd (en kriebels?) om uit te zoeken waar ze deze zomer een weekje of twee zullen vertoeven. Hoewel het gros van ons koude kikkerlandje Italië of Spanje hoog aan het lijstje heeft staan, komt Portugal toch net iets minder vaak in het woordenboek voor. Zonde, want niets zo lekkerder dan een vakantie in en rondom Lissabon of Porto; de perfecte plek voor een tijdje ultieme ontspanning! Lees snel met ons mee waarom je deze zomer wel naar Portugal móet gaan.

De Portugese keuken

Uiteraard kent iedereen bij wie Spanje of Italië hoog in het vaandel staat de Spaanse Tapas met heerlijke sangria, of de Italiaanse pasta’s met een goede rode wijn. Maar het eten in Portugal is minstens zo voortreffelijk! Wist je bijvoorbeeld dat je in Portugal als geen ander terecht kan voor heerlijke patisserie? En dat je voor 15 euro een drie gangen menu met overheerlijke wijnen kan scoren, op daadwerkelijk goed bereid niveau?

De taal van de Portugezen

Hoewel een weekje vakantie in Portugal natuurlijk nogal kort is om Portugees onder de knie te krijgen, is het goed om op te merken dat deze taal een wereldtaal is! De taal wordt in veel landen gesproken en beheerst en is fijn om naar te luisteren. (Ben je nou eigenlijk wel benieuwd hoe het is om deze wereldtaal ook te cheffen? Je kan natuurlijk een tijdje werken in Portugal; nieuwe avonturen, fijn eten en mooie steden plus het aanleren van een nieuwe taal, wat wil je nog meer?)

Let’s go to Lissabon!

Wist je dat Lissabon een van de leukste steden van de wereld is? Hoewel de stad net zo goed een miljoenenstad is en het er weliswaar heus kan krioelen van de mensen, is de sfeer in de stad ontzettend relaxed en voelt het dus niet drukbezocht. De straten van Lissabon zijn werkelijk waar schilderachtig, de pleinen net zo. Je vindt er de fijnste terrasjes, de vriendelijkste mensen en de mooiste kathedralen en kloosters. En wat Lissabon uiteraard typeert; de gele tram welke je zeker even moet gebruiken!

Surf & Turf

Buiten de mooie steden die Portugal te bieden heeft, biedt het land ook een perfecte combinatie van stad en land. Je kunt lekker weg dobberen in de zee, maar dus ook de mooiste plaatsen bezoeken. Daarnaast vind je veel natuur in Portugal, er is dus voor ieders wat wil. Zo is Portugal dus ook een fijn vakantieland voor een gezinsvakantie!

 

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *