Ben je een echte wintersport-fanaat en heb je je voorgenomen om tijdens de komende winter weer lekker te gaan skiën of snowboarden? Dan ben jij je nu ongetwijfeld aan het beramen op een mooie bestemming. Er zijn natuurlijk meerdere factoren waaraan jouw ideale wintersportgebied moet voldoen, en dat is niet in de laatste plaats het weer. Iedereen heeft zo zijn eigen interpretatie van het perfecte wintersportweer. Over het algemeen zijn sneeuwzekerheid en de hoeveelheid sneeuw de belangrijkste factoren bij het selecteren van een skigebied. Daar staat tegenover dat de pistes niet goed geprepareerd kunnen worden, als het dagenlang achter elkaar blijft sneeuwen. Voor veel mensen ziet het ideale beeld van een vakantie in de bergen eruit als een wintersportvakantie met veel zon. De sneeuw op de pistes kan echter papperig worden als de zon voortdurend schijnt, en dan wordt het loodzwaar om te snowboarden of te skiën.

 

Ben jij op zoek naar een wintersportgebied waar je onder overwegend goede omstandigheden kunt wintersporten omdat sneeuw en zon elkaar afwisselen? Laat je in dit blog inspireren met een fenomenaal mooie wintersport in Portes du Soleil, een gebied dat zowel Zwitserland als Frankrijk bestrijkt. 

 

Europa’s grootste wintersportgebied 

Portes du Soleil is met maar liefst 650 kilometer aan pistes een van de grootste skigebieden ter wereld. In het uitgestrekte skigebied dat is gelegen in zowel de Franse Alpen als de Zwitserse Alpen, vind je oneindig veel mogelijkheden voor het maken van schitterende dagtochten. De gemiddelde wintersporter die zich wil begeven op rode en blauwe pistes, is in Portes du Soleil perfect op z’n plek. Met de legendarische Le Mur en La Coup du Monde heeft het wintersportgebied ook alles in huis voor de meer doorgewinterde skiër of snowboarder die de zwarte pistes wil bedwingen. Le Mur en La Coup du Monde staan bekend als de meest uitdagende pistes van de Alpen. Portes du Soleil telt in totaal 100 kilometer zwarte pistes, 380 kilometer rode en 170 kilometer blauwe pistes.

 

Ski-safari’s van land naar land 

Omdat het liften-netwerk in de afgelopen jaren flink is uitgebreid en gemoderniseerd, zijn er bij de liften nauwelijks wachtrijen. Als je het leuk vindt om op één dag langs meerdere dorpen te skiën, is dat dus prima te doen. Een ander groot pluspunt van Portes du Soleil is de weidsheid van het skigebied, ideaal als je fanatieke ski-safari’s wilt maken. Dat kan van dorp naar dorp, vallei naar vallei en zelfs van land naar land, zoals van het Franse Châtel naar het Zwitserse Morgins. Ook een tocht van het Franse Les Gets naar het Zwitserse Champoussin is schitterend. Elke plaats heeft een eigen karakter, zoals het moderne Avoriaz, het charmante dorp Châtel en het levendige chaletdorp Morzine. Om te lunchen en dineren, heb je volop keuze uit sfeervolle restaurants en knusse berghutten die je onderweg tegenkomt. ‘s Avonds is het goed toeven in een luxe chalet op vakantiepark Portes du Soleil, dat centraal in het wintersportgebied is gelegen. 

 

In Portes du Soleil is het meestal minder koud en guur dan in de hoger gelegen skigebieden en dat komt doordat het skigebied relatief laag is gelegen. Om je een idee te geven: het hoogste punt van Portes du Soleil ligt op 2.466 meter in het Franse Les Hauts Forts. Desondanks zijn de sneeuwcondities er over het algemeen perfect. De allerhoogste sneeuwhoogte die op de berg ooit is gemeten, is maar liefst 170 centime

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *